Cod galben de vânt şi viscol. Atenţionare de vreme rea, astăzi, în mai multe judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, alte atenţionări cod galben de vânt şi viscol, în zone înalte, la munte. De asemenea, codul galben de vânt din Caraş-Severin, a fost prelungit.

2236 afișări
Imaginea articolului Cod galben de vânt şi viscol. Atenţionare de vreme rea, astăzi, în mai multe judeţe din ţară

Cod galben de vânt, burniţă şi ceaţă. Atenţionare de vreme rea în nouă judeţe din ţară

UPDATE:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, mai multe atenţionări cod galben de vânt puternic, iar în zone înalte sunt posibile şi ninsori viscolite. 

Judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea sunt sub cod galben de vânt până la ora 16. În zona montană înaltă vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80- 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. De asemenea, vizibilitatea este scăzută.

În Caraş-Severin, codul galben de vânt a fost prelungit până la ora 15. Vor fi intensificări ale vântului în zona montanlă, la peste 1.800 de metri, care vor atinge şi depăşi 100 de kilometri pe oră. 

ŞTIREA INIŢIALĂ

ANM a emis atenţionare cod galben de ceaţă pentru judeţele Bihor, Timiş, Arad. Din cauza acestui fenomen se reduce vizibilitatea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Atenţionarea este valabilă până la ora 10.

Judeţele Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa sunt sub cod galben de vânt până la ora 11. În zona montană înaltă din aceste judeţe, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80 – 90 d ekilometri pe oră, spulberând şi viscolind zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Vântul va fi şi mai puternic în zona de munte din Caraş-Severin, unde viteza la rafală va atinge şi depăşi 100-110 kilometri pe oră.

De asemenea, până la ora 19, Maramureşul este sub cod galben de burniţă ce favorizează depunerea de polei până la ora 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici