COD GALBEN pe mai multe râuri mici, din şapte judeţe, de joi dimineaţă

O atenţionare hidrologică de cod galben se instituie, de joi la ora 6.00 până vineri la ora 14.00, pentru râurile mici din bazinele hidrografice Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Mureş, Jiu şi Olt, pe teritoriile a şapte judeţe din ţară, informează Apele Române.

264 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN pe mai multe râuri mici, din şapte judeţe, de joi dimineaţă

Cod galben pe mai multe râuri mici, din şapte judeţe, de joi dimineaţă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Atenţionarea de cod galben se emite pe râurile mici din bazinele hidrografice: Timiş superior şi mijlociu, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Jiu superior şi afluenţii din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi, pe unii afluenţi ai Mureşului din judeţul Hunedoara, precum şi pe unii afluenţi ai Oltului din judeţele Vâlcea, Olt şi Gorj, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale "Apele Române", care citează date emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Reprezentanţii Apele Române mai precizează că există risc de producere a unor scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

"Menţionăm că, din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, fenomenele se pot produce izolat şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din sudul, centrul şi estul ţării", mai spune sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici