Cod portocaliu de caniculă, joi, vineri şi sâmbătă. Posibil cod roşu, mâine. ANM: Acestea ar putea fi cele mai călduroase zile din istoria măsurătorilor meteorologice/ Restricţii de circulaţie/ Măsurile luate de primării şi sfaturile medicilor

Vremea va continua să se încălzească joi, astfel că valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Au fost emise un cod galben şi unul portocaliu pentru aproape toată România. Vineri este posibil codul roşu. Au fost anunţate restricţii de circulaţie, iar primăriile au luat măsuri specifice pentru vremea caniculară.

7620 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de caniculă, joi, vineri şi sâmbătă. Posibil cod roşu, mâine. ANM: Acestea ar putea fi cele mai călduroase zile din istoria măsurătorilor meteorologice/ Restricţii de circulaţie/ Măsurile luate de primării şi sfaturile medicilor

Cod galben şi portocaliu de caniculă, astăzi. Posibil cod roşu, vineri. ANM: Acestea ar putea fi cele mai călduroase zile din istoria măsurătorilor meteorologice/ Restricţii de circulaţie/ Măsurile luate de primării şi sfaturile medicilor

VEZI LIVE EVOLUŢIA TEMPERATURILOR ÎN EUROPA 

Caniculă în Bucureşti. Aproape 400 de apeluri la Ambulanţă, în doar jumătate de zi

Aproape 400 de persoane au cerut ajutorul medicilor, în Bucureşti, în prima jumătate a zilei, Serviciul de Ambulanţă al Capitalei acţionând cu întreg personalul disponibil pentru a face faţă solicitărilor. La umbră, temperatura aerului a depăşit 34 de grade Celsius.

Cod portocaliu şi galben, sâmbătă

Sâmbătă, 1 iulie, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării şi se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

Cod portocaliu şi galben, vineri

Vineri, 30 iunie, valul de căldură va persista şi se va accentua în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi în sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

 În Crişana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade.

Cod galben şi portocaliu de caniculă, joi

 

Valul de căldură se va intensifica astăzi şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Aproape toată ţara va fi sub cod galben, în timp ce cinci judeţe din sud şi sud-vest vor fi sub cod portocaliu. 

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

În judeţele Dolj, Olt şi Teleorman şi în zona joasă de relief a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi se vor atinge local maxime termice de 37...39 de grade şi pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

La Bucureşti, joi vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază, când şi disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, dar condiţiile pentru averse şi descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

"Pentru ziua de joi, temperaturile vor fi şi mai ridicate. În mare parte din ţară vor fi temperaturi maxime, după-amiaza, cuprinse între 34 şi 36 de grade Celsius, prin urmare avem Cod Galben pentru intensificarea valorii de căldură şi disconfortului termic ridicat. Cele mai ridicate temperaturi se vor atinge în zona joasă a judeţului Caraş Severin, Mehedinţi, dar mai ales în Dolj, Olt şi Teleorman. Aici se vor înregistra temperaturi de 37-39 de grade Celsius, iar izolat chiar de 40 de grade Celsius. Prin urmare, disconfortul termic deosebit de accentuat şi este în vigoare un Cod Portocaliu. În weekend, în zona litoralului va fi foarte cald, temperaturile vor depăşi în aer 30 de grade Celsius. De asemenea, nopţile vor fi tropicale, cu minime de peste 20 de grade Celsius. În zona de munte va fi puţin mai bine, dar temperaturile vor fi mult mai ridicate faţă de normalul acestei perioade. Iar după-amiaza zilei de sâmbătă şi pe parcursul zilei de duminică în anumite intervale pot apărea fenomene severe, cum ar fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Deci, în afară de faptul că va fi vald, după-amiaza şi seara vor fi intervale în care se pot produce furtuni", a declarat pentru Mediafax meteorologul de serviciu ANM, Meda Andrei.

Conform prognozei afişate pe site-ul ANM, şi în Capitală vor fi sâmbătă 40 de grade.

ANM: Posibil cod roşu de caniculă vineri. Se anticipează 42, 43 de grade Celsius în termometre

Administraţia Naţională de Meteorologie ia în calcul pentru vineri posibilitatea emiterii unui cod roşu de caniculă, având în vedere că în următoarele zile, în Oltenia şi Muntenia, sunt preconizate şi 40, 42 sau chiar 43 de grade Celsius, a anunţat miercuri Elena Mateescu, director executiv ANM.

"În cursul dimineţii de vineri, este posibil pe baza materialelor de la acest moment să luăm în considerare emiterea unui cod roşu de caniculă pentru zonele Oltenia şi Muntenia pentru că în aceste zone se anticipează valori de peste 40, 42, posibil izolat, 43 de grade în special în Lunca Dunării. Ţinând cont de perioada în care ne aflăm, sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie, prin atingerea acestor valori, este posibil să înregistrăm ca aceste zile să fie cele mai călduroase zile din istoria măsurătorilor meteorologice pentru că, în mod obişnuit, în data de 1 iulie, la nivelul României, maximele absolute sunt situate între 35 şi 37 de grade", a declarat Elena Mateescu, director executiv ANM.

Vineri, în ţară vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază şi cu disconfort termic accentuat, ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în vestul, sudul, estul ţării, dar pe arii restrânse şi în celelalte regiuni.   

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile vestice şi nord-vestice, unde noaptea, izolat, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, dar în cursul zilei şi în interiorul arcului carpatic şi izolat în restul regiunilor.

Sâmbătă şi duminică, ploi, vijelii şi căderi de grindină

Meteorologii susţin că în cursul nopţii de sâmbătă şi în cursul zilei de duminică vor fi înregistrate ploi, vijelii şi căderi de grindină.

840 ambulanţe, 270 autospeciale SMURD şi 9 aeronave, pregătite pentru a interveni pe caniculă

Aproximativ 840 de ambulanţe, 270 de autospeciale şi nouă aeronave SMURD sunt pregătite să intervină, la nivel naţional, în perioada caniculei, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a suplimentat numărul de echipaje, fiind pregătite să intervină 56 de echipaje de urgenţă, 27 de echipaje de consultaţii şi 11 maşini de transport.

Medicii recomandă în aceste zile cu temperaturi ridicate ca populaţia să nu se expună voluntar la soare în intervalul 11 - 18, să consume minimum doi litri de lichide pe zi, neîndulcite, fructe şi legume proaspete şi să verifice termenul de valabilitate al cărnurilor, mezelurilor sau brânzeturilor.

"Pentru această perioadă, la nivel naţional sunt disponibile, în medie, 840 de ambulanţe şi 270 autospeciale SMURD care pot interveni la solicitările cetăţenilor. În funcţie de evoluţia situaţiei, numărul echipajelor de intervenţie poate fi suplimentat. Totodată, în cele 7 puncte de operare aeriană, la nivelul întregii ţări, sunt pregătite 9 aeronave SMURD care acţionează în cazurile deosebite", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la comandamentul de la sediul MAI.

Totodată, ministrul le-a cerut prefecţilor din judeţele aflate sub avertizare de caniculă să monitorizeze permanent efectele temperaturilor ridicate asupra populaţiei şi să verifice stocurile de medicamente de urgenţă, în special cele destinate afecţiunilor care sunt agravate de caniculă. Carmen Dan a cerut structurilor pentru situaţii de urgenţă o atenţie crescută pentru că există riscul unor incendii de vegetaţie.

În cadrul Comandamentului, reprezentantul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a menţionat că perioada cu temperaturi ridicate se va manifesta până duminică, existând posibilitatea emiterii în zilele următoare şi a altor avertizări meteorologice, inclusiv de Cod Roşu de caniculă.

Sfaturile IGSU: Purtaţi haine deschise la culoare, evitaţi alcoolul şi cafeaua

Pentru a preveni neplăcerile cauzate de caniculă, populaţia trebuie să evite locurile aglomerate, expunerea la soare, consumarea băuturilor alcoolice sau a celor care conţin cofeină, fiind indicată purtarea hainelor lejere şi deschise la culoare, potrivit reprezentanţilor IGSU.

Ar trebui eliminat efortul fizic intens la orele de vârf. De asemenea, este important ca populaţia să poarte haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare.

Totodată, în această perioadă este indicat consumul cât mai multor lichide, fructe şi legume proaspete. Pentru a preveni deshidratarea, trebuie evitate băuturile ce conţin cofeină şi zahăr în cantităţi mari sau băuturile alcoolice.

Având în vedere temperaturile ridicate şi lipsa precipitaţiilor din această perioadă, riscul producerii unor incendii este ridicat, avertizează reprezentanţii IGSU. De aceea, autorităţile recomandă "manifestarea prudenţei în utilizarea focului deschis şi respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor la vegetaţia uscată".

Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru vremea caniculară

Ministerul Sănătăţii le recomandă oamenilor să evite, pe timp de caniculă, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00 şi să consume zilnic între 1,5 - 2 litri de lichide fără să aştepte apariţia senzaţiei de sete.

De asemenea, MS solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii ne sfătuiesc să consumăm fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Specialiştii le recomandă oamenilor să consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor.

Se va evita consumul alimentelor uşor perisabile. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

"Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, gradinărit, etc) şi aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită", arată Ministerul Sănătăţii.

Alimentele indicate să le consumi pe timp de caniculă. Cea mai potrivită legumă în zilele călduroase ale anului

Restricţii de circulaţie

CNAIR introduce restricţii de circulaţie, începând de joi, între orele 12.00 – 20.00, pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, în judetele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin, în urma avertizării de cod portocaliu emis de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Fac excepţie transporturile de persoane; transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturile funerare; transporturile poştale; transporturile de echipamente de prim ajutor; transporturile pentru distribuire de carburanţi; transporturile de mărfuri sub temperatura controlată; transporturile pentru tractări vehicule avariate; transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturile de apă îmbuteliată; transporturile produse provenite din exploatări agricole.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/264.33.54 şi 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro.

CFR SA introduce limitări de viteză la trenurile care circulă pe opt regionale

CFR SA reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h, în perioada 28 iunie – 2 iulie, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul şinei la trenurile care circulă pe regionalele Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Iaşi, Galaţi, Braşov şi Constanţa.

Limitările de viteză vor fi introduse pe regionala CF Bucureşti, pe intervalele de staţii Bucureşti Nord -Videle – Giurgiu, Titu – Goleşti şi Chitila – Titu.

Trenurile care circulă pe regionala CF Craiova, pe intervalele Craiova – Piatra Olt, Craiova – Segarcea, Caracal – Piatra Olt şi Videle – Strehaia, vor avea redusă viteza de circulaţie.

Pe regionala CF Timişoara, viteza trenurilor va fi redusă pe intervalele Stamora Moraviţa – Timişoara Nord, Timişoara Est – Căvăran, Lugoj – Simeria, Arad – Sântana, Timişoara Nord – Jimbolia, Caransebeş – Reşiţa Nord, Vârciorova – Slatina – Timiş şi Ilia – Lugoj.

Trenurile vor circula cu viteză redusă pe regionala CF Cluj, pe intervalele de staţii Beclean pe Someş – Ilva Mică, Bistriţa Nord - Beclean pe Someş, Dej – Deda, Oradea – Ciumeghiu, Episcopia Bihor – Carei şi Aleşd – Oradea.

Pe regionala CF Iaşi, pe intervalele de staţii Nicolina – Buhăieşti şi Buhăeşti – Tecuci, trenurile vor avea viteza de circulaţie redusă.

De asemenea, pe regionala CF Galaţi, în intervalul de staţie Mărăşeşti – Lieşti, trenurile vor circula cu viteză redusă.

Trenurile vor circula cu viteză redusă pe regionala CF Braşov, între staţiile Sighişoara – Augustin, Braşov – Bod, Feldioara – Apaţa, Şercaia – Braşov, Tuşnad Sat – Siculeni şi Hărman – Bodog.

Pe regionala CF Constanţa, între staţiile Ţăndărei – Feteşti, Ţăndărei – Slobozia Nouă, Babadag – Medgidia şi Ciulniţa – Călăraşi Sud trenurile vor circula, de asemenea, cu viteză redusă.

CFR reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade Celsius, iar personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va face revizii în zonele aflate sub atenţionare de cod galben şi portocaliu.

"În această perioadă, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare de cod galben şi cod portocaliu, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade Celsius, pe trosnoanele unde situaţia o impune se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă", se spune într-un comunicat de marţi al companiei.

Măsurile sunt aplicate de toate companiile-manageri de infrastructură şi respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii, precizează CFR SA.

CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic.

Compania feroviară recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor în staţiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziţionat sau doreşte să achiziţioneze bilet.

CFR recomandă consultarea site-urilor şi a paginilor de Facebook ale operatorului naţional şi a celor privaţi.

Corturi anticaniculă, dotate cu are condiţionat, apă şi asistenţă medicală, amplasate în Capitală. Măsurile luate de primăriile de sector

Un număr de 15 corturi, dotate cu aer condiţionat, apă şi asistenţă medicală de specialitate, au fost montate la nivelul Capitalei, alte 10 containere medicale urmând să fie instalate în zilele următoare, potrivit unui comunicat al Primăriei Bucureşti. 

Potrivit sursei citate, în cele 15 corturi, asistenţa medicală va fi asigurată de personal medical de la Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pe bază de voluntariat, şi din cadrul cabinetelor medicale şcolare ale Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Punctele medicale anticaniculă sunt amplasate în următoarele zone: Piaţa Victoriei, Piaţa Romană – Rond ASE, Piaţa Romană – Metrou, Piaţa Universităţii – Arhitectură, Piaţa Unirii (Magazin Unirea), Piaţa Unirii (Piaţa 11 Iunie), Piaţa Moghioroş, Piaţa Iancului – Metrou, Dristor – Metrou, Parcul Herăstrău, Parcul Cişmigiu (vis-a-vis de Prefectura Municipiului Bucureşti), Parcul Carol, Piaţa Muncii, Piaţa Crângaşi, Magazinul Bucur Obor

Reprezentanţii municipalităţii anunţă că, în premieră, zilele următoare vor fi instalate 10 containere medicale, moderne, dotate cu chiuvetă, canapea şi aer conditionat, cu personal medical, la care bucureştenii pot apela în caz de nevoie.

"Acestea vor fi amplasate în Piaţa Victoriei, Parc Herăstrău, Piaţa Romană, Unirea, Dristor, Parcul Carol, Piaţa 11 Iunie-Regina Maria, Parcul Cişmigiu, Arhitectură şi Obor", arată sursa citată.

Fiecare primărie de Sector a instalat puncte de prim-ajutor pentru a venit în sprijinul celor doborâţi de caniculă

"Primăria Sectorului 2 va acorda asistenţă medicală de prim ajutor şi va organiza punctele pentru distribuirea de apă rece către populaţie, la sediul instituţiei, la Serviciul de Asistenţă Socială <<Glinka>>, la Serviciul de Asistenţă Socială <<Maşina de Pâine>> , la Clubul <<Înţelepţilor>>, la Clubul <<Seniorilor>>, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2, la Sediul Administrativ al DGASPC Sector 2, la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. Aceste puncte vor intra în funcţiune la declararea stării de caniculă (cod galben, portocaliu sau roşu). În aceste puncte va exista personal medical având la dispoziţie trusa de prim ajutor şi aparat de măsurare a tensiunii arteriale. Tot aici se va distribui apă rece de la dozator", se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2.

Şi Primăria Sectorului 3, prin instituţiile din subordine, a amenajat mai multe puncte de prim ajutor.

"Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 pune la dispoziţia bucureştenilor patru puncte de prim-ajutor şi două de hidratare. Punctele de hidratare sunt deschise în cadrul centrelor de zi <<Clubul Seniorilor>>, aflat pe aleea Râmnicu Sărat, şi la <<Clubul Seniorilor>> din strada Codrii Neamţului. Punctele de prim-ajutor funcţionează la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte <<Floarea Speranţei>>, <<Casa Max>>, la Centrul de urgenţă pentru persoane fără adăpost şi la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane vârstnice <<Sf. Ana>>", anunţă administraţia locală Sector 3.

Ca urmare a avertizării meteo referitoare la temperaturile foarte ridicate prognozate pentru zilele următoare, în Capitală, şi Primăria Sectorului 4 a instituit şase puncte de prim ajutor.

"Punctele de prim-ajutor sunt amplasate în zonele Piaţa Sudului, Progresul, Apărătorii Patriei, Străduinţei dar şi pe bulevardele Tineretului şi Constantin Brâncoveanu, în apropierea staţiilor de metrou. Acestea sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, apă potabilă, trusă medicală şi vor fi deschise zilnic, în intervalul orar 10.00 – 18.00. De asemenea, la sediile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 4, ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 precum şi la cele ale administraţiilor pieţelor, cetăţenii vor primi apă şi li se va putea acorda primul ajutor".

În Sectorul 5, autorităţile locale au pregătite şapte containere anti-caniculă, ce vor funcţiona şi ca puncte de informare, pentru cetăţenii care vor avea nevoie să se răcorească în aceste zile toride.

"Primăria Sectorului 5 are deschise şapte module de informare care pe perioada de cod de caniculă sau ger funcţionează şi ca puncte de prim ajutor şi sunt poziţionate în următoarele zone: la staţia de metrou Izvor, pe şoseaua Alexandriei la staţia Teiuş, lângă Liberty Mall, la intersecţia dintre strada Mărgeanului cu calea 13 Septembrie , la Piaţa Ferentari, la intersecţia Şos. Giurgiului cu strada Toporaşi şi pe şoseauaViilor, la intersecţia cu strada Dr. Constantin Istrati. Acestea sunt dotate cu aer condiţionat, truse de prim ajutor, scaune, birouri şi dozatoare de apă. Containerele funcţionează de luni până vineri în intervalul orar 08:00- 18:00", se arată într-un comunicat al Primăriei Sector 5.

Şi în Sectorul 6 au fost amplasate, încă de la începutul acestei săptămâni, mai multe corturi unde cetăţenii care au stat prea mult în bătaia soarelui se pot răcori.

"Este deja foarte cald în Capitală, iar spre sfârşitul săptămânii temperaturile vor atinge 40 de grade la umbră. Am dispus deschiderea punctelor de prim ajutor în toate cartierele din Sectorul 6. Recomand ferm celor care nu au treburi urgente, în special persoanelor în vârstă, să evite deplasările pe cât posibil, mai ales la orele de vârf. Cei care sunt totuşi obligaţi să iasă din casă trebuie să ştie unde pot primi ajutor medical şi se pot răcori sau odihni", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici