Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre până pe 21 martie

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis un cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, începând de miercuri până pe 21 martie şi o avertizare de cod galben pe mai multe sectoare ale fluviului.

3670 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre până pe 21 martie

Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre până pe 21 martie (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrvit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) codul portocaliu de inundaţii intră în vigoare miercuri la ora 18.00 şi este valabilă până în data de 21 martie, la ora 18:00.

Vizate de atenţionarea de cod portocaliu de inundaţii sunt sectorul Bechet - Zimnicea (judeţele Dolj, Olt, Teleorman) pentru care există o avertizare valabilă până pe 18 martie ora 18.00 şi sectorul Hârşova-Brăila şi pe braţele Dunării (judeţele Constanţa, Brăila şi Tulcea), unde codul portocaliu esta valabil până pe 21 martie.

"Începând cu data de 16.03.2016 ora 18:00 se ridică Avertizarea Hidrologica cod portocaliu de pe Dunăre pentru sectorul aval S.H.E.N. Porţile de Fier – amonte Bechet (judeţele Mehedinţi şi Dolj)" informează INHGA.

Potrivit Institutului de Hidrologie, "sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire".

De asemnea INHGA a emis şi o avertizare de cod galben, "pe sectorul Calafat – amonte Bechet (judeţul Dolj), în intervalul 16.03.2016 ora 18:00 – 18.03.2016 ora 06:00, pe sectoarele Zimnicea-Hârşova şi aval Brăila şi pe braţul Borcea (Călăraşi-Vadu Oii) - judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea valabile până 21.03.2016 ora 18:00".


 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici