Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Hunedoara şi Arad

Hidrologii au emis, joi, două avertizări Cod portocaliu de inundaţii valabile pe râuri din judeţele Hunedoara şi Arad. Potrivit specialiştilor, sunt posibile creşteri de debite cu depăşiri ale cotelor de inundaţie.

78 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Hunedoara şi Arad

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Hunedoara şi Arad

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, două avertizări Cod portocaliu de inundaţii, valabile până la ora 23.00, pe râuri din judeţele Arad şi Hunedoara.

Potrivit hidrologirlor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate, în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Sunt vizate râurile mici din bazinele hidrografice Troaş, Sârbi şi Crişul Alb, din judeţele Hunedoara şi Arad.

INHGA a emis, tot joi, patru avertizări Cod galben de inundaţii valabile până seara, pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Cluj, Bihor, Hunedoara, Arad şi Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici