Cod portocaliu în două judeţe şi galben în alte cinci, de inundaţii (VIDEO)

Hidrologii au avertizat, miercuri, cu cod portocaliu două judeţe şi cu cod galben alte cinci asupra riscului de inundaţii de miercuri după-amiază şi până joi dimineaţă, ca urmare a ploilor prognozate.

1 afișare
Imaginea articolului Cod portocaliu în două judeţe şi galben în alte cinci, de inundaţii (VIDEO)

Cod portocaliu în două judeţe şi galben în alte cinci, de inundaţii

Codul portocaliu a fost instituit de hidrologi în judeţele Galaţi şi Vaslui, iar cel galben în judeţele Alba, Bacău, Buzău, Hunedoara şi Vrancea.

Hidrologii avertizează că, de miercuri după-amiază şi până joi dimineaţă, sunt posibile scurgeri "importante" pe versanţi, torenţi şi pâraie, ce pot duce la creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici, unde pot fi depăşite cotele de atenţie şi cele de inundaţie. Bazinele hidrografice afectate de fenomenele prognozate de hidrologi sunt cele ale Mureşului, Timişului, Jiului, Siretului şi Prutului.

Avertizarea prevede că, pentru următoarele 12 ore, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate deja şi a celor prognozate, sunt posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic al Bârladului, dar şi pe unii afluenţi ai Prutului inferior, precum şi depăşiri ale cotelor de atenţie pe unii afluenţi ai Timişului, Mureşului inferior, Jiului superior, Trotuşului, Putnei, ai Râmnicului Sărat sau pe cursul inferior al Bârladului.

Hidrologii mai spun că precipitaţiile torenţiale în cantităţile record de peste 120 de litri au căzut într-un interval de doar două ore.

(VIDEO)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici