Cod portocaliu pentru două judeţe şi cu cod galben pentru alte trei

Ministerul Mediului a transmis atenţionări cod portocaliu către prefecturile judeţelor Arad şi Hunedoara şi cod galben pentru judeţele Bihor, Timiş şi Caraş-Severin, avetizând că până duminică, la ora 12.00, există riscul producerii unor inundaţii pe unele râuri.

20 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu pentru două judeţe şi cu cod galben pentru alte trei

Cod portocaliu pentru două judeţe şi cu cod galben pentru alte trei

Potrivit atenţionării Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, până duminică, la ora 12.00, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi, pâraie, creşterii
de debite şi niveluri prin propagare şi a precipitaţiilor prognozate, pe unele râuri din bazinele hidrografice Crişul Alb, Crişul Negru, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna ar putea fi depăşite cotele de atenţie (cod galben) şi de inundaţie (cod portocaliu).

"Având în vedere fenomenele hidrometeorologice produse în bazinul superior al Crişului Alb, se impune instituirea codului portocaliu pe Crişul Alb, pe sectorul Criscior-Gurahonţ şi pe râul Sartis, până la confluenţa cu Crişul Negru (în jurul localităţii Siad)", se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor.

Judeţele care ar putea fi afectate de inundaţii sunt Hunedoara şi Arad.

Totodată, avertizarea cod galben emisă vineri a fost extinsă până duminică, la ora 12.00, fiind vizate şi râurile mici din bazinul Crişului Negru, judeţele afectate fiind Bihor, Timiş şi Caraş-Severin.

Autorităţile din judeţul Timiş au fost avertizate, vineri, asupra faptului că ameninţarea cu cod galben referitoare la creşterile debitelor râurilor Timiş, Bârzava şi Moraviţa până la depăşirea cotelor de atenţie se prelungeşte până duminică dimineaţă, date fiind ploile prognozate. Avertizarea a fost prelungită din cauza creşterii de debite şi niveluri pe râurile din Banat şi Crişana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici