COD PORTOCALIU şi GALBEN de inundaţii. Harta zonelor afectate

Hidrologii au instituit COD PORTOCALIU de inundaţii pe râul Bârlad, sectorul Băceşti-Negreşti, şi pe afluenţii Tutova şi Racova, din judeţul Vaslui, valabilă luni, până la ora 18.00.

1462 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU şi GALBEN de inundaţii. Harta zonelor afectate

COD PORTOCALIU de inundaţii în judeţul Vaslui (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pe cursul superior al râului Bârlad (sectorul Băceşti-Negreşti) şi pe afluenţii Tutova şi Racova se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, precum şi creşteri de niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie.

De asemenea, având în vedere situaţia hidrometeorologică şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, avertizarea COD GALBEN de inundaţii a fost prelungită până la ora 18.00 pe râurile din Dobrogea, din judeţele Constanţa şi Tulcea, pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Neajlov, Sabar, în judeţele Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu, pe Bârlad şi pe afluenţii Prutului inferior din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

În avertizare se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor avertizate şi pe cursurile de apă necadastrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici