COD ROŞU de inundaţii în două judeţe din România

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Bega, din judeţele Timiş şi Arad, valavilă până vineri dimineaţa, la ora 09.00.

2764 afișări
Imaginea articolului COD ROŞU de inundaţii în două judeţe din România

COD ROŞU de inundaţii în două judeţe din România

Avertizarea cod roşu de inundaţii este valabilă pe râurile din bazinele hidrografice Bega – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău, Bega – sector aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (sector îndiguit), din judeţele Timiş şi Arad.

Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miniş şi Chizdia, precum şi în zonele de confluenţă ale afluenţilor de pe sectorul vizat cu râul Bega.

Tot până vineri la ora 09.00, este în vigoare şi o avertizare hidrologică cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Crişul Alb – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Gurahonţ – amonte S.H. Chişineu-Criş, din judeţul Arad, dar şi pe râurile din bazinul hidrografic Budac (afluent al Şieului), din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Taguri:
cod rosu,
inundaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici