Video Cod roşu de inundaţii pe Siret

Autorităţile au decis, vineri, în şedinţa Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă, instituirea codului roşu de inundaţii pe Siret, pe toată lungimea acestuia, până la confluenţa cu râul Moldova.

301 afișări

Codul roşu vizează, pe lângă Siret, şi o secţiune a râului Suceava, "în amonte de oraşul Suceava", a declarat directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Petre Stanciu.

Potrivit acestuia, avertizarea cod roşu este valabilă de vineri, de la ora 13.00, până sâmbătă, la ora 16.00.

Stanciu a precizat că se aşteaptă ca în cursul serii de vineri, în zona Lespezi, râul Siret să depăşească cota de pericol, pentru ca sâmbătă după-amiază valul de viitură să ajungă la confluenţa râului Siret cu Moldova.

În plus, Stanciu a arătat că rămâne valabil codul portocaliu instituit anterior pe Tisa, în zona de graniţă cu Ucraina, suplimentar primind acelaşi cod zonele străbătute de râurile Vişeu şi Iza.

"Codul galben de inundaţii emis anterior rămâne valabil, urmând să actualizăm periodic datele, în funcţie de informaţiile pe care le vom avea", a mai spus Stanciu.

Şi Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de ploi pentru judeţele Suceava, Botoşani, Maramureş şi zona de munte a judeţelor Neamţ şi Bistriţa-Năsăud, începând de vineri, ora 12.00 şi până sâmbătă la prânz.

Aproximativ 200 de persoane din localitatea suceveană Ţibeni erau izolate, vineri la prânz, pe acoperşurile caselor sau în poduri, circa 150 de case fiind acoperite de apă, care atinge doi metri înălţime.

Zeci de locuinţe şi gospodării au fost inundate, în noaptea de joi spre vineri, în judeţul Maramureş după ce râul Vişeu a ieşit din matcă, iar câteva sute de gospodării au rămas izolate în oraşul Borşa în urma revărsării apelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici