Codul portocaliu de inundaţii, prelungit în Banat

Hidrologii au decis marţi să prelungească pentru încă o zi, până miercuri după-amiază, codul portocaliu de inundaţii valabil pe câteva râuri din Banat, în vreme ce codul galben rămâne valabil pe râurile din nordul şi vestul ţării.

24 afișări
Imaginea articolului Codul portocaliu de inundaţii, prelungit în Banat

Codul portocaliu de inundaţii, prelungit în Banat (Imagine: www.inhga.ro)

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunţă că specialiştii au decis, având în vedere starea hidrologică actuală dar şi prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore, care prevede cantităţi importante de precipitaţi, să menţină până miercuri după-amiază avertizarea cod portocaliu de inundaţii pe râurile Caraş şi Nera, instituind totodată avertizare de inundaţii de acelaşi nivel pe râul Bârzava.

"Se instituie cod portocaliu pe râul Bârzava, pe sectorul din aval de staţia de la Gătaia, şi se menţine pe râurile Caraş, pe sectorul din aval de Caraşova şi pe Nera, pe sectorul în aval de Dalboşeţ, aferente judeţelor Timiş şi Caraş-Severin", se arată într-un comunicat de marţi al INHGA.

Acelaşi document anunţă că se menţine codul galben pentru râul Tisa şi pentru râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someş - în aval de confluenţa cu râul Lăpuş, Crasna, Crişul Negru, Crişul Alb, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava şi Moraviţa.

Avertizarea cod portocaliu a fost transmisă autorităţilor locale din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, iar cea cod galben celor din judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici