Codul portocaliu de inundaţii, prelungit până luni la prânz

Hidrologii au prelungit, duminică, avertizările cu cod portocaliu şi cu cod galben până luni la prânz, judeţele în care există riscul de inundaţii în urma precipitaţiilor prognozate fiind Hunedoara, Arad, Mureş şi Timiş.

16 afișări
Imaginea articolului Codul portocaliu de inundaţii, prelungit până luni la prânz

Codul portocaliu de inundaţii, prelungit până luni la prânz (Sursa:www.inhga.ro)

Potrivit atenţionării Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, codul portocaliu emis sâmbătă se prelungeşte până luni, la ora 14.00, pe râurile Crişul Alb, pe sectorul Vata de Jos-Gurahonţ şi Târnava Mică, pe sectorul Sărăteni-Târnăveni. Totodată, codul portocaliu a fost extins şi pentru râul Bârzava, pe sectorul Gătaia-Partoş.

Judeţele care ar putea fi afectate de inundaţii ca urmare a creşterilor de debite şi niveluri prin propagare şi a precipitaţiilor înregistrate sunt Hunedoara, Arad, Mureş şi Timiş, se mai arată în atenţionarea hidrologilor.

De asemenea, avertizarea cu cod galben se prelungeşte până luni, la ora 12.00, pentru râurile din bazinele Someş, Crişul Alb, Crişul Negru, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna. Hidrologii au extins atenţionarea cu cod galben şi pentru râurile Someş, pe sectorul Rodna-Dej, Bega şi pe cursul mijlociu al Mureşului (sectorul Glodeni - Alba-Iulia) şi pe Târnava Mică.

Judeţele traversate de aceste râuri în care s-ar putea produce creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie (cod galben) sunt Bihor,Timiş, Caraş-Severin, Mureş, Arad, Hunedoara, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Avertizarea a fost transmisă Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţiei Naţionale "Apele Române", Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Hidroelectrica şi Direcţiile Apelor Someş, Crişuri, Mureş şi Banat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici