Codul portocaliu de inundaţii, prelungit pe două râuri în judeţele Covasna şi Braşov

Codul portocaliu de inundaţii a fost prelungit pe cursul inferior al râului Negru, în judeţul Covasna, până joi seara şi pe Olt, în secţiunea Hoghiz, judeţul Braşov, până vineri dimineaţă.

347 afișări
Imaginea articolului Codul portocaliu de inundaţii, prelungit pe două râuri în judeţele Covasna şi Braşov

Codul portocaliu de inundaţii, prelungit pe două râuri în judeţele Covasna şi Braşov

Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, codul portocaliu este menţinut până joi, la ora 18.00, pe cursul inferior al râului Negru (în judeţul Covasna) şi pe Olt, în secţiunea Hoghiz (judeţul Braşov), pâna vineri, la ora 10.00.

De asemenea, codul galben de inundaţii a fost prelungit până vineri dimineaţă pe râurile din bazinele hidrografice Olt, pe sectorul Tomeşti - Feldioara (în judeţele Harghita, Covasna şi Braşov), pe cursul inferior al Râmnicului Sarat (judeţul Vrancea), iar începând de joi, ora 18.000, şi pe cursul inferior al râului Negru (judeţul Covasna).

Potrivit hidrologilor, cotele de atenţie se pot atinge şi pe alte râuri mici din zonele de deal şi de munte, din alte bazine hidrografice, având în vedere prognoza meteorologică ce indică posibilitatea producerii de precipitaţii sub formă de aversă, care izolat pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici