Codul roşu pe Prut, menţinut pentru încă cel puţin o zi

Hidrologii au decis, joi, să menţină cel puţin până vineri după-amiază codul roşu de inundaţii pe Prut, de la Ungheni până la vărsarea râului în Dunăre, restul secţiunii româneşti a râului, de la Stânca până la Ungheni, rămânând sub codul portocaliu.

37 afișări
Imaginea articolului Codul roşu pe Prut, menţinut pentru încă cel puţin o zi

Codul roşu pe Prut, menţinut pentru încă cel puţin o zi (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Singurul sector de râu care se află sub o avertizare cod galben este zona Chipereşti de pe Jijia.

Raţiunile hidrologilor sunt explicate în actualizarea avertizării hidrologice prin aceea că nivelurile râurilor încă se menţin peste cotele de pericol, inundaţie şi atenţie, din cauza propagării viiturilor formate în ultimele zile, dar şi a ploilor prognozate. Din cauza ploilor sunt aşteptate "scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu efect de inundaţii locale".

Hidrologii atenţionează şi asupra pericolului ca debitele unor râuri mici din zonele de deal şi de munte, dar şi din Dobrogea, să aibă "creşteri importante".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici