Codul Rutier s-ar putea schimba radical. Noile modificări, în atenţia şoferilor

În această lună a fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede anumite completări ale articolelor din capitolul VI care reglementează infracţiunile şi pedepsele aplicate.

115378 afișări
Imaginea articolului Codul Rutier s-ar putea schimba radical. Noile modificări, în atenţia şoferilor

Codul Rutier s-ar putea schimba radical

Propunerea legislativă numărul B277/2021, depusă la Senat în 23 iunie 2021, prevede completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, după punctul 23 de la alineatul (1) al articolului 102, se introduce un nou punct, punctul 231, care va avea următorul cuprins: „nerespectarea interdicţiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate atunci când nu este asigurată Iăţimea minimă de cel puţin un metru a trotuarului Iăsat la dispoziţia pietonilor".

După punctul 10 al literei d) de la alineatul (1) al articolului 108 se introduce un nou punct, punctul 101 care va avea următorul cuprins: „nerespectarea interdicţiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, atunci când nu este asigurată Iăţimea minimă de cel puţin un metru a trotuarului Iăsat la dispoziţia pietonilor".

Această încadrare a faptei prevede o sancţiune de 6 puncte de penalizare. Sancţiunea pentru această încălcare a regulilor este încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni care prevede între 9 şi 20 de puncte de amendă.

Clasele de sancţiuni sunt:

  • clasa I: 2/3 puncte-amendă;
  • clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;
  • clasa a III-a: 6 -8 puncte-amendă;
  • clasa a IV-a: 9 - 20 de puncte-amendă;
  • clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.


Ca această propunre legislativă să intre în vigoare, trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

CITEŞTE AICI: Ce NU pot afla şoferii printr-un telefon la DRPCIV. Clarificări despre înmatriculări, permise auto sau programări

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici