Codul Silvic modificat le dă de furcă hoţilor de lemne

  • Parlamentul a votat modificarea Codului Silvic şi îngreunează munca hoţilor de lemne
  • Furtul de lemn este pedepsit penal indiferent de prejudiciu Utilajele cu care se transportă lemn sunt şi ele confiscate
  • Dacă vezi transporturi suspecte, verifică maşina pe Inspectorul Pădurii sau sună la 112
2000 afișări
Imaginea articolului Codul Silvic modificat le dă de furcă hoţilor de lemne

Codul Silvic modificat le dă de furcă hoţilor de lemne

Suntem în linie dreaptă în lupta cu hoţii de lemne. Codul Silvic a fost modificat în Parlament şi pare promiţător.

Pentru început, furtul de arbori este pedepsit indiferent de prejudiciu. S-a reintrodus confiscarea utilajelor care transportă lemn ilegal, chestiune importantă pentru că, până acum, camioanele rămâneau fără arbori dar se întorceau să continue furtul. Apoi, şoferii vor trebui să aibă aviz de transport şi pentru rumeguş, coaja copacilor şi orice resturi de lemn.

Cristian Neagoe, reprezentant Greenpeace România: Este un succes important pentru toţi cei care au ieşit la marşul pentru păduri şi pentru toţi cei care nu închid ochii în faţa tăierilor ilegale. Orice Cod Silvic poate fi îmbunătăţit, dar viaţa hoţilor de lemne este mult îngreunată cu noul Cod Silvic. Primul lucru care trebuie făcut este să folosiţi aplicaţia Inspectorul Pădurii, care poate fi instalată gratuit şi să verificaţi numărul de înmatriculare al camionului sau al tirului care transportă lemn. Şi apoi , desigur, să sune la 112.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici