Codurile galbene de ploi şi inundaţii, menţinute în Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi

Codurile galbene de ploi şi inundaţii emise sâmbătă sunt menţinute, până luni, în Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, în timp ce judeţele Arad şi Dolj ies de sub atenţionări, potrivit meteorologilor şi hidrologilor.

175 afișări
Imaginea articolului Codurile galbene de ploi şi inundaţii, menţinute în Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi

Codurile galbene de ploi şi inundaţii, menţinute în Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi (Imagine: Mediafax Foto)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au actualizat, duminică, atenţionările cod galben emise sâmbătă.

Astfel, codul galben de ploi este menţinut, până luni la 10.00, în Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, în timp ce judeţele Arad şi Dolj sunt scoase de sub atenţionare.

Potrivit ANM, până luni la 10.00, în special în vestul judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină. Aceste fenomene meteo vor fi mai frecvente duminică seară şi în noaptea de duminică spre luni. Cantităţile de apă vor depăşi, local, 25-30 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 50-60 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, codul galben de inundaţii emis sâmbătă este menţinut, până luni la 14.00, pe râuri din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, în timp ce judeţele Arad şi Dolj ies de sub atenţionare, potrivit INHGA.

Astfel, în intervalul duminică, ora 12.00 - luni, ora 14.00, se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii mici ai Dunării din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, Blahniţa şi Drincea (judeţul Mehedinţi) şi afluenţii Motrului din judeţul Mehedinţi.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe afluenţii mici ai Dunării de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin, precum şi pe unele râuri mici din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, se mai precizează în actualizarea atenţionării emise sâmbătă de INHGA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici