Col (r.) Emil Veţeleanu, un simbol al veteranilor de război din România, a murit la 101 ani

  • Col (r.) Emil Veţeleanu a murit la 101 ani
  • Veteranul de război a devenit un simbol după ce în timpul ceremoniei organizate de 1 Decedmbrie 2019 a fost tratat cu lipsă de respect de autorităţile din Vâlcea
  • Col (r.) Emil Veţeleanu era ultimul supravieţuitor al celebrei bătălii de la Cotul Donului din Al Doilea Război Mondial
252 afișări
Imaginea articolului Col (r.) Emil Veţeleanu, un simbol al veteranilor de război din România, a murit la 101 ani

Col (r.) Emil Veţeleanu, un simbol al veteranilor de război din România, a murit la 101 ani

Colonelul în rezervă Emil Veţeleanu s-a stins din viaţă, miercuri, la vârsta de 101 ani. Pe 25 ianuarie 2021, ar fi împlinit 102 ani.

Col (r.) Veţeleanu a devenit anul trecut un simbol după ce la un eveniment organizat de autorităţile din Vâlcea cu ocazia zilei de 1 Decembrie, a fost tratat cu lipsă de respect de toţi cei prezenţi acolo.

Imaginile cu el au devenit virale în mediul online şi au fost publicate de presa naţională.

Colonelul în rezervă se afla alături de prefectul judeţului Vâlcea de atunci şi comandantul şcolii militare din Râmnicu Vâlcea, dar invitaţii care trecut pe lângă el, au salutat pe toată lumea, dar nu şi pe bătrânul care se sprijinea într-o cârjă.

Anunţul decesului veteranului re război a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

„Eroi au fost, eroi sunt încă! Astăzi, am primit vestea tristă că un om bun şi puternic, care şi-a pus viaţa în primejdie pentru ţară, a plecat la ceruri. S-a aşezat între eroii noştri din ceruri, eroi care au contribuit la ceea ce este astăzi ţara, pe pământul strămoşesc. Îi voi purta recunoştinţă veşnică şi îl rog pe Bunul Dumnezeu sa îl odihnească în pace pe veteranul de război, Emil Veţeleanu. Transmit condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici