Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru Medicina de familie

Colegiul Medicilor din România (CMR) a solicitat suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru specializarea Medicină de familie. Acest lucru este necesar pentru că în următorii 5 ani aproximativ 3.000 de medici de familie vor atinge vârsta de pensionare, susţine CMR.

1863 afișări
Imaginea articolului Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru Medicina de familie

Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru Medicina de familie

„Colegiul Medicilor din România atrage atenţia că anul acesta au fost scoase la rezidenţiat doar 321 de locuri pentru medicina de familie, dar că acest număr este insuficient având în vedere datele ce arată necesarul efectiv pentru medicina de familie la nivel naţional”, arată reprezentanţii CMR.

Aceştia precizează că în următorii 5 ani aproximativ 3.000 de medici de familie vor atinge vârsta de pensionare.

„Este extrem de important să se identifice şi să se pună în practică rapid soluţii pentru acoperirirea deficitului de medici implicaţi în asistenţa medicală primară. Sunt previzionări că în România vor exista unele dintre cele mai mari deficite în resursa umană implicată în acordarea asistenţei medicale primare la nivel european. Această situaţie pe care nimeni nu şi-o doreşte va reduce accesul pacienţilor la asistenţa medicală de prim contact, cu impact ulterior inclusiv pe creşterea costurilor aferente sistemului de sănătate, dar şi o presiune în plus pe celelalte specialităţi medicale”, a declarat Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Reprezentanţii CMR mai spun că pentru a preîntâmpina o acutizare a lipsei de medici, mai ales în specialităţile deficitare, trebuie realizată o analiză riguroasă a necesarului pe fiecare specialitate şi suplimentarea locurilor la rezidenţiat în special pentru medicina de familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici