Colegiul Psihologilor din România: Este nevoie de evidenţa clară a avizelor pentru permisul auto şi de port armă

Avizele psihologice pentru permisul auto şi de port armă sunt date de, multe ori, de psihologi neuatorizaţi şi nu există o evidenţă clară a acestor documente, afirmă reprezentanţii Colegiului Psihologilor din România (CPR), cerând autorităţilor să reglementeze acest sistem.

1403 afișări
Imaginea articolului Colegiul Psihologilor din România: Este nevoie de evidenţa clară a avizelor pentru permisul auto şi de port armă

Colegiul Psihologilor din România : Este nevoie de evidenţa clară a avizelor pentru permisul auto şi de port armă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este nevoie de o evidenţă clartă a tuturor avizelor psihologice. Se impune ca acestea să fie date de către phihologi care lucrează în structuri autorizate. În cazul cadrelor didactice, de exemplu, aceste avize psihologice fie lipsesc cu desfăvârşire, fie sunt date de medicina muncii şi nu sunt în acord cu metodologia specifică", a declarat Florinda Golu, preşedintele comisiei de metodologie a Colegiului Psihologilor din România.

La rândul său, preşedintele CPR, Mihai Aniţei, a spus că, fără un control riguros al acestor avize, atât pentru permisele auto sau port armă, cât a celor pentru angajaţi, precum profesorii sau medicii, pot apărea situaţii cu repercuisuni grave asupra comunităţii.

Întrebat dacă parlamentarii ar avea nevoie de un aviz psihologic, preşedintele CPR a spus că nu, atâta timp cât ei sunt aleşi de popor.

"Nu cred că în cazul preşedintelui ţării sau în cazul parlamentarilor ar fi nevoie de aviz psihologic, am mai spus acest lucru, întrucât sunt aleşi de popor", a explicat Aniţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici