Colivă şi praznice româneşti în Ţara Soarelui-Răsare

Biserica Ortodoxă Română (BOR) ar putea ajuta la construirea unei parohii în Japonia, realizarea lăcaşului fiind cerută de comunitatea românescă din această ţară.

27 afișări
Imaginea articolului Colivă şi praznice româneşti în Ţara Soarelui-Răsare

Patriarhia Română (Imagine: Mediafax Foto)

La solicitarea comunităţii româneşti din Japonia, părintele Mircea Alexă Uţă, consilier în cadrul Sectorului Comunităţi Externe al Patriarhiei Române, a făcut o vizită în Japonia, în perioada 23 aprilie - 16 mai, cu ocazia marelui praznic al Învierii Domnului, pentru a acorda asistenţă religioasă românilor ortodocşi din această ţară şi pentru a ajuta la constituirea unei parohii ortodoxe româneşti aici, informează agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Cu ajutorul familiei Barbu - Kyoji, din comunitatea românească din Japonia, părintele a reuşit să adune la Liturghia din noaptea Învierii aproximativ 100 de români, unii veniţi de la distanţe de câteva sute de kilometri.

Cât a stat aici, părintele a spovedit şi a împărtăşit zeci de români, a botezat mai mulţi copii, dar şi un adult, soţul unei românce, şi a cununat mai multe perechi. Tot atunci au avut loc primele discuţii privind constituirea parohiei, precizează agenţia Basilica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici