Comandantul de la Kogălniceanu: Niciodată nu au existat aici zboruri ale CIA şi avioane păzite

Comandantul Aerodromului Mihail Kogălniceanu, Adrian Vasile, a dezminţit, duminică, informaţiile privind schimbul de "pachete" suspecte de la baza Mihail Kogălniceanu, susţinând că în ultimii 18 ani, de când lucrează aici, nu au existat zboruri ale CIA şi niciun avion nu a stat sub pază.

2 afișări
Imaginea articolului Comandantul de la Kogălniceanu: Niciodată nu au existat aici zboruri ale CIA şi avioane păzite

Comandantul de la Kogălniceanu: Niciodată nu au existat aici zboruri ale CIA şi avioane păzite (Sursa: Mediafax Foto)

Comandantul aerodromului, locotenent comandor Adrian Vasile, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că în ultimii 18 ani a îndeplinit diferite atribuţii la Mihail Kogălniceanu şi niciodată pe acest aerodrom nu au existat zboruri ale CIA.

El a precizat că în 2005 era însărcinat al bazei pentru relaţiile cu presa, iar atunci când a început "pelerinajul de turişti de media de la Kogălniceanu”, în urma unui alt articol apărut tot în Washington Post, el le-a fost reporterilor gazdă şi ghid.

"Cred că acel moment, când Ministerul Apărării a decis ca, la mai puţin de opt ore după apariţia acelui articol, tot în Washington Post, să deschidă pentru presă porţile aerodromului Mihail Kogălniceanu, este cea mai bună dovadă că pe Kogălniceanu nu au fost făcute zboruri ale CIA”, a declarat locotenent comandorul Adrian Vasile.

De asemenea, referitor la faptul că aeronave americane ar veni în mod periodic din Irak, într-o zonă restricţionată din apropierea pistei şi rămân sub pază timp de mai multe zile, Comandantul Aerodromului Mihail Kogălniceanu a susţinut că în ultimii 18 ani niciun avion, militar ori civil, nu a stat sub pază.

"Nici măcar atunci când fostul secretarul american al Apărării, Donald Rumsfeld, a vizitat baza Mihail Kogalniceanu, aeronava acestuia nu a fost păzită”, a mai declarat locotenent comandorul Adrian Vasile, care a precizat că pe Aerodromul Mihail Kogălniceanu nu există şi nu au existat clădiri în care personalul Ministerului Apărării să nu aibă acces.

"Mai ales în ultimii şapte ani (2000 - 2007) pe aerodromul Mihail Kogălniceanu au fost organizate sau găzduite foarte multe activităţi bilaterale sau multinaţionale, de la antrenamente comune, exerciţii până la demonstraţii aeriene şi la fiecare din acestea mass-media a fost invitată şi prezentă. Un exemplu poate fi anul 2005, când pe aerodrom s-au desfăşurat nu mai puţin de şapte exerciţii bilaterale şi multinaţionale”, a mai declarat comandantul aerodromului Mihail Kogălniceanu.

Un oficial român de rang înalt a declarat sub acoperirea anonimatului că a asistat la un schimb de "pachete" suspecte la baza americană de la Mihail Kogălniceanu, despre care crede că erau suspecţi de terorism, relatează Washington Post, în ediţia electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici