Comandantul pescadorului turcesc care pescuia ilegal în Marea Neagră, arestat preventiv

Comandantul pescadorului turcesc care pescuia ilegal în Marea Neagră a fost arestat preventiv, în timp ce ceilalţi marinari turci au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări.

475 afișări
Imaginea articolului Comandantul pescadorului turcesc care pescuia ilegal în Marea Neagră, arestat preventiv

Comandantul pescadorului turcesc care pescuia ilegal în Marea Neagră, arestat preventiv

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de către Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră au făcut cercetări în cazul ambarcaţiunii interceptate luni în Marea Neagră, fiind cercetaţi opt marinari, cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani, pentru „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”,”pescuit ilegal şi pescuit neraportat al calcanului”, „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”, „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”, „pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”.

Şase dintre ei au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului ambarcaţiunii, iar ceilalţi marinari turci au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.

Echipajul pescadorului, format din 8 marinari, nu s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră şi a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reuşind astfel oprirea pescadorului turcesc şi abordarea ambarcaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici