Un comandat român decedat de două luni este blocat la bordul propriei nave într-un port chinez. Familia nu-i poate repatria trupul neînsufleţit. Autorităţile chineze vor să-i facă înmormântarea pe mare

  • Corpul neînsufleţit al unui comandant român stă de două luni în frigiderele unei nave
  • Autorităţile chineze se tem de un eventual focar de Covid-19 cu tulpina indiană
  • Medicul de bord spune că bărbatul ar fi suferit un infarct miocardic
3496 afișări
Imaginea articolului Un comandat român decedat de două luni este blocat la bordul propriei nave într-un port chinez. Familia nu-i poate repatria trupul neînsufleţit. Autorităţile chineze vor să-i facă înmormântarea pe mare

Sursa foto: MarineTraffic

Năpăsarea autorităţilor are efecte îngrijorătoare. Trupul neînsufleţit al unui comandant român este blocat de două luni pe o navă. Familia nu îl poate repatria, iar chinezii vor să îl arunce în mare. Autorităţile se tem de un eventual focar de Covid-19 cu tulpina indiană.
 
Soţia sa, Gabriela Sandu, este îndurereată şi cere ca măcar cenuşa soţului să fie adusă acasă. 
 
SANDU GABRIELA, soţia comandantului: "În acest moment, dorinţa mea este ca nici într-un caz să nu fie aruncat în mare, că sună foarte pompos, înmormântare în mare, dar nu este. Deci, aşa cum este interzis să arunci plastice în mare, cum poţi să arunci un om în mare? Numai pentru că a avut nenorocul să moară pe vapor şi să fie exact în perioada epidemiei de COVID".
 
Din cauza refuzului autorităţilor chineze de a interveni, echipajul de pe vas a fost nevoit să raţionalizeze alimentele.
 
Pe 15 aprilie, nava Vantage Wave a ajuns în China pentru a descărca 25.000 de tone de lingouri de aluminiu, iar patru zile mai târziu, bărbatul a decedat.
 
ADRIAN MIHĂLCOIU, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor din România:  De atunci, corpul neînsufleţit al comandantului român se află în frigiderele navei. Nava şi-a continuat voiajul prin diferite porturi pentru a încerca să repatrizeze trupul neînsufleţit. A fost în Singapore, Coreea de Sud, Malaysia, Taiwan, Vietnam, Filipine şi Japonia. Niciuna dintre aceste ţări nu a dorit preluarea trupului neînsufleţit.
 
Medicul de bord spune că, cel mai probabil, acesta ar fi suferit un infarct miocardic care i-a fost fatal.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici