COMENTARIU Liviu Mihaiu: Ţara în care vinovaţi sunt ceilalţi

  • Colectivul este Titanicul României (dar şi propunerea României pentru Oscar la două secţiuni, cu şanse mai bune ca niciodată). Iluzia este că ceilalţi sunt de vină. Sau că doar ei sunt de vină. Piatra Neamţ este nota de plată a acestei iluzii. Iluzia noastră este că vinovaţii greşesc. Nu ei sunt de vină. Noi greşim.
  • Pe de o parte este blestemul. Pe de altă parte suntem noi, ăştia laici şi civili. Hai şi atei. Şi modul nostru de a ne conduce. De a ne alege conducătorii. De a ne îngropa şi fugări valorile. Da, sună ca la şedinţa de partid. Bunăoară, să facem şi una de autoevaluare…de terapie de grup infracţional organizat într-un neam întreg.
  • Noi toţi suntem defecţi. Dar, da, ministrul pe care noi l-am pus de cart pe vaporul care se scufunda deja, este vinovat în numele nostru. Numai aşa domnul Tătaru are dreptate că “noi, toţi suntem de vină”. Pentru că el a ajuns acolo cu cea mai destructivă armă în mână: Politizarea sistemului sanitar.
2329 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Liviu Mihaiu: Ţara în care vinovaţi sunt ceilalţi

COMENTARIU Liviu Mihaiu: Ţara în care vinovaţi sunt ceilalţi

Titanicul s-a scufundat, pentru degustătorii celei mai mari catastrofe şi investigaţii navale din istorie, de la o iluzie optică produsă de un fenomen termic rar care a deformat linia orizontului şi i-a impiedicat pe cei de cart să vadă aisbergul la timp.

 

Colectivul este Titanicul României (dar şi propunerea României pentru Oscar la două secţiuni, cu şanse mai bune ca niciodată) 

Iluzia este că ceilalţi sunt de vină. Sau că doar ei sunt de vină.

Piatra Neamţ este nota de plată a acestei iluzii.

Că poate România are şi alţi vinovaţi decât în Codul Penal sau cei din Codul Electoral. Sau de pe fb, "locul ăla unde se ceartă moşii”

Iluzia noastră este că vinovaţii greşesc. E ca şi cum ai crede că surdina pistolului criminal este de vină, nu mâna. Sau artificiile aprinse la concert. Sau candela de la ATI. Sau ăla de la pompe funebre care conducea spitalul de la Piatra Neamţ.

 

Nu ei sunt de vină. Noi greşim.

Să vă zic şi de ce cred asta:

Pe de o parte este blestemul.

(..îl las pe Prea Fericit să se gândească la perioada în care i-au luat sutana şi i-au pus cătuşe părintelui Arsenie Boca. Sau la blestemul Saftei Brâncoveanu pentru cei care se ating de spitalul Brâncovenesc pe care comuniştii l-au aruncat în aer)

Pe de altă parte suntem noi, ăştia laici şi civili. Hai şi atei.

Şi modul nostru de a ne conduce. De a ne alege conducătorii. De a ne îngropa şi fugări valorile.

Da, sună ca la şedinţa de partid.

Bunăoară, să facem şi una de autoevaluare…de terapie de grup infracţional organizat într-un neam întreg.

 

Suntem contra selectivi, antropofagi şi laşi.

Suntem ţara care are o educaţie făcută praf şi am pus-o pe Anisie să o gestioneze cu pepsiglas. Suntem ţara care are nevoie de social-democraţie şi i-am ales pe Dragnea şi pe Dăncilă să se ocupe de ea.

Suntem ţara care şi-a pus un securist preşedinte de două ori şi a cărei Justiţie îi absolvă pe criminalii lui Gheorghe Ursu doar pentru că sunt securişti.

Suntem ţara care l-a refuzat pe Rege şi pe Raţiu şi a ales între Vadim şi Iliescu.

Suntem ţara care a dat cele mai mari pensii speciale aparatului represiv şi cele mai mici veteranilor de război şi deţinuţilor politici.

Suntem ţara care îşi injură şi ignoră intelectualitatea ca nici un alt popor european. A făcut-o şi pe persoană fizică la Mineriadă. Suntem ţara care citeşte cel mai puţin şi, ca atare, avem cel mai mare exod intelectual din lume.

Suntem ţara în care îl internăm pe academicianul Coculescu la Fundeni, şi-l omorâm cu încă şase nosocomiale deşi ştim că şansa de infectare pentru cei de peste 70 de ani este de peste 70%. Cu profesori universitari în funcţie care nu au aprobat plecarea în străinătate a unor pacienţi Colectiv, drept pentru care ei au murit “patriotic”, în ţară.

Suntem ţara în care nişte psihopaţi conduc nişte depresivi, vorba părintelui compendiului de Psihiatrie - Aurel Romilă

Suntem ţara cu cea mai vulgară televiziune din UE cf European Broadcast Union. 

Suntem ţara cu cele mai multe CV-uri şi doctorate false. Şi generali de mucava. 

Suntem ţara care în care dizidentul Paul Goma a refuzat să mai calce vreodată.

Nu cred că vreţi să vă mai aduc statistici ale insuportabilului nostru mod de a trăi, de a ne iubi, de a ne face dreptate şi de a ne respecta.

Suntem ţara în care Iisus n-ar scăpa nelinşat pentru că e creştin.

Nu ei sunt de vină. Ei nu au aterizat şi au luat România prin forţa armelor. Asta a fost în ’47. 

Noi i-am ales. Noi suntem de vină. Noi nu ne iubim ţara şi semenii. Altfel, la Justiţia din faţa blocului nu ne întrece nimeni.

 

Noi toţi suntem defecţi. Dar, da, ministrul pe care noi l-am pus de cart pe vaporul care se scufunda deja, este vinovat în numele nostru. Numai aşa domnul Tătaru are dreptate că “noi, toţi suntem de vină”. Pentru că el a ajuns acolo cu cea mai destructivă armă în mână: Politizarea sistemului sanitar.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici