Comercianţii de alimente, obligaţi să înregistreze menţiunile de sănătate de pe produse

Comercianţii de alimente care au asociate menţiuni de sănătate trebuie să înregistreze aceste menţiuni, până la 30 decembrie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, datele urmând să fie transmise Comisiei Europene.

1 afișare
Imaginea articolului Comercianţii de alimente, obligaţi să înregistreze menţiunile de sănătate de pe produse

Comercianţii de alimente, obligaţi să înregistreze menţiunile de sănătate de pe produse

"Regulamentul 1924/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 decembrie 2006 privind menţiunile nutriţionale şi de sănătate asociate alimentelor prevede ca fiecare stat membru să transmită CE, până la 31 ianuarie 2008, lista naţională a alimentelor care au asociate menţiuni de sănătate şi care se comercializează pe piaţa din România. se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii Publice.

Instituţia este autoritatea responsabilă pentru implementarea regulamentului şi a elaborat, împreună cu Autoritatea Naţională Sanitar-Veternară şi pentru Siguranţa Alimentelor, un Ordin comun privind întocmirea listei naţionale a menţiunilor de sănătate asociate alimentelor, care a intrat în vigoare la 5 decembrie. Conform acestui document, toţi operatorii care comercializează alimente ce au asociate menţiuni de sănătate trebuie să le înregistreze în lista de pe site-ul ministerului, la rubrica "Nou", atât în limba română, cât şi în engleză.

Operatorii din industria alimentară vor avea nevoie, pentru înregistrarea menţiunilor, de login şi de o parolă, pe care le vor obţine de la autorităţile de sănătate publică judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici