Comisia Europeană solicită României să respecte normele UE privind achiziţiile publice şi concesiunile

Comisia Europeană a trimis miercuri scrisori de punere în întârziere şi solicită României, Ungariei, Portugaliei şi Sloveniei să respecte normele UE privind achiziţiile publice şi concesiunile.

1258 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană solicită României să respecte normele UE privind achiziţiile publice şi concesiunile

Comisia Europeană solicită României să respecte normele UE privind achiziţiile publice şi concesiunile

Comisia Europeană a decis să iniţieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor trimiţând scrisori de punere în întârziere Ungariei, Portugaliei, României şi Sloveniei pentru neconformitatea normelor naţionale cu legislaţia UE privind achiziţiile publice.

Conform unui comunicat al CE, normele UE asigură tratamentul egal al operatorilor economici interesaţi să participe la procedurile de achiziţii publice, precum şi respectarea obligaţiei de transparenţă.

În procedurile care vizează aceste ţări, Comisia are în vedere diverse aspecte. Au fost identificate mai multe cazuri în care legislaţia naţională permite utilizarea procedurilor de negociere fără publicare prealabilă. Alte probleme identificate se referă la anumite norme naţionale care permit modificarea contractelor legate de obligaţii şi servicii publice, impun limite pentru subcontractare sau introduc o discriminare directă în favoarea anumitor produse originare din regiunea în care este stabilită autoritatea contractantă.

Ungaria, Portugalia, România şi Slovenia au la dispoziţie două luni pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită acestor state membre avize motivate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici