Comisia juridică a aprobat proiectul privind posibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, fiind astfel introduse, la propunerea PSD, noi domenii în care Executivul poate să emită ordonanţe.

455 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a aprobat proiectul privind posibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe

Comisia juridică a aprobat proiectul privind posibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe în vacanţa parlamentară, fiind astfel introduse, la propunerea grupului PSD, noi domenii în care Executivul poate emite ordonanţe, cum ar fi legea minelor, tehnologia informaţiilor, apelor minerale şi privatizare.

Proiectul de lege prevede că Guvernul va putea emite ordonanţe în domeniile Finanţe publice şi economie; Administraţie publică şi dezvoltare regională; Agricultură şi dezvoltare rurală; Transporturi; Fonduri europene; Sănătate; Cultură şi identitate naţională; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

De altfel, Executivul va putea emite ordonanţe şi pentru reglementarea unor măsuri în domeniul apelor minerale, domeniul privatizării, domeniul tehnologiei informaţiei, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, modificarea şi completarea legii minelor, potrivit amendamentelor aprobate de membrii comisiei.

Termenul posibilităţii emiterii de ordonanţe este după încheierea celei de-a doua sesiuni parlamentare din 2018 până nu mai târziu de 31 ianuarie 2019.

Raportul întocmit de comisie la proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor care este for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici