Comisia SRI a adoptat în unanimitate raportul de activitate al Serviciului pe anul 2013

Raportul de activitate al SRI pe anul 2013 a fost adoptat în unanimitate, miercuri, de Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, în prezenţa directorului SRI, George Maior, preşedintele comisiei Georgian Pop arătând că în anul 2013 nu a avut loc niciun incident de securitate naţională.

212 afișări
Imaginea articolului Comisia SRI a adoptat în unanimitate raportul de activitate al Serviciului pe anul 2013

Comisia SRI a adoptat în unanimitate raportul de activitate al Serviciului pe anul 2013

Georgian Pop a precizat, după şedinţa Comisiei SRI, că în anul 2013 nu a avut loc niciun incident de securitate naţională pe teritoriul României.

"Am avut o audiere a conducerii SRI extrem de productivă. Ne-am axat dezbaterea pe două subiecte: în primul rând am dezbătut raportul de activitate al SRI pe anul 2013, în al doilea rând al analizat evoluţia în 2014 a principalelor fenomene din sfera securităţii naţionale. În ceea ce priveşte raportul de activitate al SRI pe anul 2013, l-am dezbătut la nivelul comisiei, pot să vă spun concluziile. E important că în anul 2013 nu am avut niciun incident de securitate naţională pe teritoriul României", a declarat Georgian Pop.

El a arătat că lucrul acesta se explică prin munca de prevenţie a SRI şi prin informările pe care SRI le-a trimis beneficiarilor legali.

"E important că în anul 2013 nu am avut niciun incident de securitate naţională pe teritoriul României şi lucrul acesta se explică prin cel puţin două componente: pe de o parte munca de prevenţie a SRI, deşi este o muncă nevăzută a fost extrem de aplicată şi de intensă, în al doilea rând managementul situaţiei operative a fost unul bun. În concluzie, în anul 2013 nu am avut incidente de securitate pe teritoriul naţional al României. În al doilea rând, numărul foarte mare, este vorba de mii de informări pe care SRI le-a trimis beneficiarilor legali, mă refer la Guvern, mă refer la Administraţia prezidenţială, la administraţia centrală şi la administraţia locală a avut ca efect o situaţie în care deciziile importante din statul român s-au luat pe baza unor informări corecte şi a unor informări profunde", a explicat preşedintele Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra activităţii SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici