Comisia SRI va efectua de săptămâna viitoare CONTROALE la unităţi SRI

Comisia SRI a stabilit, marţi, ca de săptămâna viitoare să efectueze controale la unităţi SRI centrale şi din teritoriu, unele controale fiind notificate prealabil, altele fiind inopinate, a precizat preşedintele acestui for, Adrian Ţuţuianu.

2087 afișări
Imaginea articolului Comisia SRI va efectua de săptămâna viitoare CONTROALE la unităţi SRI

Comisia SRI va efectua de săptămâna viitoare CONTROALE la unităţi SRI

„Am prevăzut că atribuţiile de control ale Comisiei pot fi exercitate inclusiv prin verificări la sediile unităţiilor SRI şi am stabilit două modalităţi de control: un control cu notificare prealabilă a perioadei şi tematicii de control, dar şi controale inopinate pe o tematică stabilită în cadrul Comisiei la unităţi centrale sau din teritoriu ale Serviciului”, a precizat, marţi, Ţuţuianu.

El a arătat că există deja o tematică de control elaborată şi că în cadrul acestor controale se vor verifica date, informaţii, documente.

„Începem cu unităţiile centrale ale Serviciului şi vom merge şi la câteva Direcţii de informaţii din judeţe”, a spus Ţuţuianu.

Întrebat cum s-a ajuns la concluzia ca sunt necesare aceste controale, preşedintele Comisiei SRI a precizat: „Am pornit de la ideea generală de control. Orice instituţie face de regulă un control tematic. ANAF dacă vine în control te anunţă cu 15 zile înainte şi îţi spune ce să-i pregăteşti. Asta e o modalitate normală de realizare a activităţii. Dar poate într-o zi considerăm că este util să vedem efectiv la lucru neanunţat Serviciul Român de Informaţii sau să avem o sesizare care ne obligă să avem o intervenţie imediată”.

„Să nu se înţeleagă că cineva dintre membrii Comisiei ar putea să meargă pe oriunde şi oricum. Noi lucrăm fie în integralitate ca şi Comisie, fie pe subcomisii. Am prevăzut asta în Regulament, ar putea să meargă o subcomisie să verifice un anume aspect”, a spus Ţuţuianu.

Întrebat când a avut loc ultimul control pe care l-a făcut Comisia SRI la Serviciu, Ţuţuianu a spus că nu are datele exacte, dar că va verifica.

„Din datele pe care le am eu toate comisiile de control parlamentar au făcut asemenea deplasări şi verificări în unităţiile aparţinând SRI. Ultima vizită nu ştiu când a avut loc, dar caut în arhiva lăsată de predecesorii mei şi vă spun”, a menţionat Ţuţuianu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici