ÎCCJ a decis ca dosarul lui Bogdan Olteanu să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti

Instanţa supremă a decis, marţi, ca dosarul în care Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, este judecat pentru trafic de influenţă să fie soluţionat de Curtea de Apel Bucureşti.

465 afișări
Imaginea articolului ÎCCJ a decis ca dosarul lui Bogdan Olteanu să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti

ÎCCJ a decis ca dosarul lui Bogdan Olteanu să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti

"Admite excepţia de necompetenţă după calitatea persoanei. Dispune trimiterea cauzei privind pe inculpatul Olteanu Bogdan la Curtea de Apel Bucureşti, spre competentă soluţionare", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Hotărârea este definitivă.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

"În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)", explica DNA la trimiterea în judecată.

O parte din dosar a rămas la DNA, urmând a fi continuate cercetările şi faţă de alte persoane. În ceea ce îl piveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu, omul de afaceri a anunţat că şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici