Compania Lukoil România, urmărită penal de DIICOT pentru complicitate la evaziune fiscală

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală pentru Lukoil România, compania fiind acuzată de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional şi complicitate la evaziune fiscală. În aceeaşi cauză sunt cercetate 13 persoane. Prejudiciul, estimat la peste 9 milioane lei.

2277 afișări
Imaginea articolului Compania Lukoil România, urmărită penal de DIICOT pentru complicitate la evaziune fiscală

Compania Lukoil România, urmărită penal de DIICOT pentru complicitate la evaziune fiscală

"S-a reţinut faptul că în perioada 2009-2010, S.C. LUKOIL ROMÂNIA S.R.L. a efectuat achiziţii intracomunitare de bitum rutier de la partenerul LUKOIL NEFTOCHIM Burgas din Bulgaria, pe care le-a livrat pe teritoriul naţional prin interpunerea persoanei juridice EUROPE MASTER DIRECT LIMITED LTD Marea Britanie, fără a colecta şi achita către bugetul statului taxa pe valoare adăugată aferentă acestor achiziţii", potrivit DIICOT.

Treisprezece persoane sunt cercetate în dosar, sub control judiciar, fiind acuzate că s-au constituit în 4 grupuri infracţionale organizate şi au creat un circuit fictiv de achiziţie şi livrare de bitum rutier, ajutate de un reprezentant Lukoil.

"În fapt s-a reţinut că în perioada 2009-2010, inculpaţii Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin, Izvernari Dănuţ Nelu, Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Şinca Valentin, Gorea Florentin şi Slevoacă Cristina s-au constituit în patru grupuri infracţionale organizate în scopul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prin crearea unui circuit fictiv de achiziţie şi livrare de bitum rutier cu provenienţă Vaya LTD Bulgaria şi Lukoil Neftochim Bourgas AD Bulgaria, în sensul interpunerii scriptice a unor societăţi comerciale care s-au sustras în această modalitate de la plata TVA-ului aferent şi a impozitului pe profit. Membrii grupului au fost sprijiniţi în activitatea infracţională de către SC Lukoil România SRL prin reprezentantul legal suspectul T. C., în sensul interpunerii pe circuitul de livrare a mărfii a unei societăţi comerciale din Marea Britanie", a informat, vineri, DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici