Compania-mamă a TikTok recunoaşte că a accesat datele unor jurnalişti: "Acest lucru este inacceptabil"

Compania mamă a TikTok, ByteDance, a concediat patru angajaţi care au accesat în mod necorespunzător datele personale a doi jurnalişti de pe platformă, a confirmat joi pentru CNN purtătorul de cuvânt al TikTok, Brooke Oberwetter.

424 afișări
Imaginea articolului Compania-mamă a TikTok recunoaşte că a accesat datele unor jurnalişti: "Acest lucru este inacceptabil"

Datele utilizatorilor TikTok ale celor doi jurnalişti, care lucrau pentru Financial Times şi BuzzFeed, au fost accesate în timp ce angajaţii ByteDance investigau posibile scurgeri de informaţii despre angajaţi către presă, potrivit companiei. Angajaţii implicaţi, doi cu sediul în Statele Unite şi doi în China, au fost concediaţi în urma unei investigaţii efectuate în numele companiei de către o firmă de avocatură externă, au dezvăluit joi angajaţilor, în două e-mailuri separate, directorii generali ai TikTok şi ByteDance.

Datele personale accesate din conturile jurnaliştilor au inclus adrese IP, potrivit purtătorului de cuvânt. Adresele IP pot furniza informaţii despre locaţia unui utilizator.

"Persoanele implicate au abuzat de autoritatea lor pentru a obţine acces la datele utilizatorilor TikTok", a declarat directorul executiv al TikTok, Shou Chew, în e-mailul trimis angajaţilor, potrivit unui extras din e-mailul analizat de CNN. "Acest lucru este inacceptabil".

Dezvăluirea ar putea inflama şi mai mult examinarea cu care se confruntă TikTok în Statele Unite din cauza preocupărilor legate de securitatea naţională, având în vedere legăturile sale cu China. Legislatorii americani şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea datelor utilizatorilor şi la capacitatea angajaţilor chinezi ai companiei de a accesa informaţii despre utilizatorii TikTok din SUA.

Criticile s-au intensificat la începutul acestui an, după ce un raport al BuzzFeed News a afirmat că unele date ale utilizatorilor americani au fost accesate în mod repetat din China şi a citat un angajat care ar fi spus că "totul este văzut în China". TikTok, la rândul său, a confirmat că datele utilizatorilor din SUA pot fi accesate de unii angajaţi din China, dar compania spune că o echipă de securitate cu sediul în SUA decide cine poate accesa datele utilizatorilor americani din China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici