Compensate pentru pensionarii cu venit sub 600 de lei, de la 1 martie

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, vineri, că pensionarii cu venituri sub 600 de lei, începând cu data de 1 martie, vor putea cumpăra lunar medicamente compensate cu 90 la sută în limita a 100 de lei.

26 afișări
Imaginea articolului Compensate pentru pensionarii cu venit sub 600 de lei, de la 1 martie

Compensate pentru pensionarii cu venit sub 600 de lei, de la 1 martie (Imagine: Mediafax Foto)

În România sunt 3.080.000 de pensionari cu pensii de sub 600 de lei.

Guvernul a informat în 29 ianuarie că va derula programul de compensare cu 90 la sută din preţul de referinţă a medicamentelor compensate, pentru pensionari cu o pensie mai mică de 600 lei.

Programul va fi finanţat din taxa pe viciu, fără a afecta bugetul CNAS alocat medicamentelor compensate, preciza Guvernul.

În 14 ianuarie Bazac spunea că Ministerul Sănătăţii lucra la elaborarea unei noi strategii privind politica medicamentului, principalele măsuri urmărind să stabilească şi să actualizeze preţurile la un curs unic, anual, stabilit în lei, corelat cu volumele achiziţionate de la furnizori. Atunic, Bazac anunţa programul social de compensare a medicamentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici