Competiţie de maraton, ultramaraton, semimaraton şi cros la Arad. Concurenţi din mai multe ţări - GALERIE FOTO

Aproximativ 2700 de persoane din mai multe ţări s-au înscris la evenimentul "Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului 2016", care are loc sâmbătă în municipiul Arad, iar evenimentul cuprinde, începând din acest an, şi o cursă de ultramaraton, transmite corespondentul MEDIAFAX.

248 afișări
Imaginea articolului Competiţie de maraton, ultramaraton, semimaraton şi cros la Arad. Concurenţi din mai multe ţări - GALERIE FOTO

Competiţie de maraton, ultramaraton, semimaraton şi cros la Arad. Concurenţi din mai multe ţări - GALERIE FOTO

GALERIE FOTO 

Concurenţii s-au putut înscrie la mai multe categorii, în funcţie de care au de alergat pe distanţe cuprinse între 52,75 km şi 1 km.

Cei 35 de concurenţi înscrişi la ultramaraton au de parcurs 52,75 de km, cei 43 de concurenţi înscrişi la maraton aleargă 42,195 km, iar cei 232 de la semimaraton parcurg 21,097 km. Mai sunt înscrişi 81 de concurenţi la ştafetă maraton, 441 concurenţi la la cros - 6 km şi 168 de concurenţi la cros 1 km. Alte peste 200 de persoane sunt pe lista de rezervă.

Evenimentul are ca şi scop promovarea unei educaţii pentru sănătate prin încurajarea alergării.

Pe lângă concurenţi din mai multe judeţe din România, mai există concurenţi din Ungaria, Serbia, Canada, Germania, Italia, Franţa, Austria, Marea Britanie, Grecia, Egipt, Spania şi Slovacia.

Evenimentul aduce mai multe restricţii în circulaţia din centrul municipiului Arad, până sâmbătă la ora 16, în special pe Bulevardul Revoluţiei în zona Primăriei Municipiului Arad şi a Teatrului Clasic Ioan Slavivi, dar şi pe altă străzi centrale sau de pe Faleza Mureşului ori din cartierul Sucetate. Nici tramvaiele nu vor mai circula prin centrul municipiului, sâmbătă, între orele 14-16 .

Nouătăţile ediţiei din acest an sunt cursa de ultramaraton, dar şi faptul că, la înscriere, concurenţii au putut alege între trei tipuri de medalii: una care are gravată Cetatea Aradului (lansată în 2014), alta care are gravată Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare (lansată în 2015) şi a treia o mănăstire din judeţul Arad (lansată în 2016).

Competiţia este dotată cu mai multe premii. Se vor premia la general (OPEN) primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Ultramaraton: 600 RON (locul 1), 500 RON (locul 2) şi 400 RON (locul 3); primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Maraton: 500 RON (locul 1), 400 RON (locul 2) şi 300 RON (locul 3); primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Semimaraton: 400 RON (locul 1), 300 RON (locul 2) şi 200 RON (locul 3); primele 3 persoane la Feminin/Masculin la Maraton ştafetă: premii în abonamente şi produse; primele 3 persoane la Feminin/Masculin la 6 km: premii în abonamente şi produse;

Fiecare participant care încheie cursa de ultramaraton primeşte un pachet de bonuri valorice/produse în valoare de 60 RON. Vor mai fi premii simbolice pentru identitate precum şi o tombolă pentru alergători. De asemenea, în mod simbolic se vor premia şi maratoniştii evenimentului.

Organizatorii spun că acest eveniment este dedicat cu prioritate amatorilor şi nu beneficiază de premii consistente aferente concursurilor pentru profesionişti, însă acest lucru nu înseamnă că profesioniştii nu pot participa, organizatorii mai spunând că nu doresc să existe aşteptări nerealiste cu privire la premii.

Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv Experienţa Multisport Arad, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici