Competiţie între cinci producători pentru avioanele multirol ale României

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri, la Constanţa, că avioanele multirol pe care ţara noastră urmează să le achiziţioneze, vor fi alese în urma unei competiţii între cinci firme.

3 afișări
Imaginea articolului Competiţie între cinci producători pentru avioanele multirol ale României

Competiţie între cinci producători pentru avioanele multirol ale României

Ministrul nu a precizat care sunt producătorii de avioane aflaţi pe listă şi nici câte aparate de zbor vor fi cumpărate, dar a menţionat că va fi aleasă firma care oferă cel mai bun preţ, dar şi unele facilităţi.

Astfel, autorităţile româneşti sunt interesate ca ofertele să cuprindă, pe lângă costul aparatelor de zbor, şi costul întreţinerii avioanelor pe o perioadă mai îndelungată, al pregătirii piloţilor şi costul armamentului.

Meleşcanu a precizat că va fi selectată firma care oferă cele mai performante avioane la cele mai mici costuri. Avioanele multirol care vor fi achiziţionate ar urma să intre în serviciu cel mai târziu în anul 2011 şi vor fi compatibile cu standardele NATO.

România intenţionează să achiziţioneze 48 de avioane multirol, iar în prezent se poate considera că există cinci potenţiali furnizori: Gripen International – cu avionul JAS-39m, Alenia Aeronautica – Eurofighter Typhoon, Lockheed Martin - F-16, Dassault- Rafale şi Boeing cu F-18.

Valoarea contractului depăşeşte 3,5 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici