Comuna în care s-au vaccinat cele mai multe persoane, 14.234. Care este situaţia în Capitală

  • În Floreşti, judeţul Cluj, s-au vaccinat cele mai multe persoane la nivel de comună, afirmă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinate împotriva Covid - 19, Valeriu Gheorghiţă.
  • În municipiul Bucureşti rata de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă a depăşit 45%.
608 afișări
Imaginea articolului Comuna în care s-au vaccinat cele mai multe persoane, 14.234. Care este situaţia în Capitală

Comuna în care s-au vaccinat cele mai mult persoane, 14.234

„Peste 1.000 de comune din România au avut deja activităţi de vaccinare. Cele mai multe persoane au fost vaccinate în comuna Floreşti - Cluj - 14.234 persoane, Dumbrăviţa din Timiş - 13.426 persoane, Chiajna din Ilfov - 9.326 persoane, Recea Maramureş - 6.857, Miroslava judeţul Iaşi - 5.311 persoane, Şelimbăr Sibiu - 4.290 de persoane”, afirmă Valeriu Gheorghiţă.

El precizează că în săptămâna 21-28 iunie au fost vaccinate în total 181.394 de persoane, din care 73.228 cu prima doză.

Peste 92% din aceste persoane s-au vaccinat cu prezentare directă la centrele de vaccinare sau în cadrul unor evenimente de tip maraton sau cu echipe mobile, ceea ce înseamnă că la acest moment numărul persoanelor care se programează pe platforma naţională de vaccinare este foarte redus.

„Acoperirea vaccinală la nivelul judeţelor din populaţia eligibilă rezidentă cu vârsta peste 12 ani - municipiul Bucureşti a depăşit rata de acoperire vaccinală de 45%, mai exact 45.5%, judeţul Cluj 42,3%, Sibiu 35,9 %, Braşov 33.5%, Timiş, Constanţa, Alba şi Ilfov peste 30%”, menţionează Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici