Video Comunitatea arabă şi musulmană cere oprirea "genocidului" din Fâşia Gaza

Aproximativ o mie de reprezentanţi ai comunităţii arabe şi musulmane din România au protestat, joi, în faţa Palatului Parlamentului, cerând încetarea "genocidului" armatei israeliene în Fâşia Gaza asupra poporului palestinian şi deschiderea graniţelor din regiune.

217 afișări

"Cerem oprirea agresiunii militare a Israelului asupra poporului palestinian din Fâşia Gaza. Cerem oprirea acestui masacru. Cerem oprirea copiilor şi femeilor din Gaza. Cerem Guvernului român să facă presiuni asupra conducătorilor israelieni, astfel încât să fie oprit acest masacru. Cu această cale militară nu se rezolvă nimic. Pacea se rezolvă prin dialog”, a declarat preşedintele Uniunii Arabilor din România, Isam Rifai.

Manifestanţii au aşezat pe trotuar păpuşi stropite cu vopsea roşie care întruchipau copii palestinieni ucişi de militarii israelieni şi au arborat pancarde care conţineau imagini ale acestor copii.

De asemenea, ei au afişat mesaje prin care cereau stoparea "genocidului" din Gaza şi deschiderea graniţelor.

"Dorim oprirea acestei agresiuni. Cerem retragerea ocupaţiei israeliene din Fâşia Gaza şi deschiderea blocadei, a punctelor de trecere către Gaza. Mai vrem ca ai noştri copii să trăiască o viaţă normală, fără traume", a declarat, la rândul său, jurnalistul palestinian Ahmed Jaber.

Participanţii au scandat lozinci anti-israeliene, acuzând acest stat de terorism pentru că omoară civilii nevinovaţi, în special copii şi femei. "Israel terorist" şi "Alah e mare!" au fost lozincile cele mai uzitate de cei prezenţi la protest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici