Concedieri la Salubritate Fapte 5 SA, după deszăpezirea deficitară de joi noaptea dintr-un sector al Capitalei

Şeful Serviciului Transport şi Mecanizare din cadrul societăţii Salubrizare Fapte 5 S.A., Cătălin-Ginel Stoian, a fost concediat pentru că joi noaptea erau prea puţine utilaje de deszăpezire, anunţă Primăria Sectorului 5.

580 afișări
Imaginea articolului Concedieri la Salubritate Fapte 5 SA, după deszăpezirea deficitară de joi noaptea dintr-un sector al Capitalei

Concedieri la Salubritate Fapte 5 SA, după deszăpezirea deficitară de joi noaptea dintr-un sector al Capitalei

„Întrucât meteorologii au emis o avertizare de vreme rece şi ninsoare pentru Bucureşti, în intervalul 10 martie 2021, ora 22:00 – 11 martie 2021, ora 08.00, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone s-a deplasat miercuri seară pe raza teritorială a sectorului, pentru a se asigura că acţiunea de deszăpezire se efectuează conform planului de acţiune. Edilul a constatat că din cele aproape 40 de utilaje disponibile, pe teren erau doar 16. Cristian Popescu Piedone a solicitat ca celor care se fac vinovaţi de această situaţie să li se desfacă contractul de muncă de îndată”, anunţă Primăria Sectorului 5.â

Potrivit sursei citate, mai mulţi responsabili din primărie au efectuat un control şi au constatat „starea deplorabilă privind zăpada depusă pe carosabil şi necurăţată de angajaţii Salubrizare Fapte 5 S.A”.

„În urma controlului desfăşurat pe teren s-a constatat că insuficienţa utilajelor de deszăpezire comparativ cu numărul total de utilaje disponibile. Mai exact, pe teren acţionau 14 utilaje cu plug şi sărăriţă şi 2 utilaje de dimensiuni reduse, fapt ce contravine <Sintezei de utilaje de deszăpezire Salubrizare stradală 2020-2021>, în cadrul căreia sunt înscrise 38 de utilaje dintre care 21 prevăzute cu sărăriţă. Şoferii nu au fost înştiinţaţi cu privire la desfăşurarea acţiunii de deszăpezire, iar Şeful Serviciului Transport şi Mecanizare din cadrul societăţii Salubrizare Fapte 5 S.A., Cătălin-Ginel Stoian nu era prezent în teren, deşi a fost contactat de Directorul Corpului de Control al Primarului. Astfel, acesta nu a dus la îndeplinire atribuţiile înscrise în fişa postului”, potrivit Primăriei Sectorului 5.

De asemenea, a fost constatată lipsa din teren a personalului responsabil cu acţiunea de deszăpezire, fiind sesizată neconformitatea raportată la planificarea existentă, cu menţiunea că, responsabilitatea planificării şi a controlului executării acesteia intră în atribuţiile Directorului Salubrizare Fapte 5 S.A., Ioan Kern.

„Având în vedere cele menţionate mai sus, prejudiciul creat societăţii Salubrizare Fapte 5 S.A., dar şi disconfortul creat pentru cetăţenii din Sectorul 5, Directorul General Adjunct interimar, Cosmin Vărzaru a solicitat întrunirea de urgenţă a Comisiei Disciplinare. Membrii comisiei au decis în unanimitate desfacerea contractului de muncă în ceea ce-l priveşte pe Cătălin Ginel Stoian. Totodată, vă aducem la cunoştinţă că s-a întrunit Comisia Disciplinară şi pentru Directorul Salubrizare Fapte 5 S.A., Ioan Kern”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici