Concert de muzică populară şi 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, la Iaşi, de 1 Decembrie

Primăria Iaşi a pregătit de 1 Decembrie un concert de muzică populară şi 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, în timp ce o repetiţie generală pentru parada cu cinci sute de militari a avut loc marţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1634 afișări
Imaginea articolului Concert de muzică populară şi 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, la Iaşi, de 1 Decembrie

Concert de muzică populară şi 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, la Iaşi, de 1 Decembrie (Imagine: Ovidiu Mati/ Mediafax Foto)

Pregătirile se află pe ultima sută de metri la Iaşi pentru parada de 1 Decembrie. Marţi a avut loc repetiţia generală, la parada militară urmând să participe cinci sute de miliari ai MAPN şi MAI.

Totodată, la paradă vor participa şi 50 de vehicule aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne.

Repetiţia de marţi a avut rolul de a pune la punct ultimele detalii legate de ceremonie şi de a definitiva toate aspectele organizatorice.

"Anul acesta participăm cu efective şi tehnică blindată care a fost implicată în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, de asemenea sunt implicaţi un număr de militari de la liceul din Câmpulung Moldovenesc care au vrut să fie alături de noi la acest omagiu adus poporului român pentru că, în esenţă, ceremonialul de pe 1 Decembrie constituie un omagiu pe care noi, miliarii şi nu numai, îl aducem poporului român”, a declarat colonel Marius Iacobuţ, comandantul Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri” Iaşi.

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale vor începe la Iaşi în Piaţa Unirii la ora 10, cu prima parte a unui concert de muzică populară intitulat "Noi suntem români”. Va urma, începând cu ora 11.00, ceremonia dedicată Zilei Naţionale ce va cuprinde slujba religioasă, discursurile oficialităţilor, depunerea de coroane şi parada militară. De la ora 12.00 va avea loc a doua parte a concertului de muzică populară "Noi suntem români” şi va fi deschisă şi masa tradiţională populară, pentru care au fost pregătite 5.000 de porţii de fasole.

"La ora 18.00 se vor aprinde iluminatul public pentru sărbătorile de iarnă. De la ora 17.30, la Palatul Culturii din Iaşi va fi arborat un drapel imens pe Turnul cu Ceas, în prezenţa fanfarei Garnizoanei Iaşi şi a militarilor Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Iaşi, Sebastian Buraga.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici