Concursul pentru suplinitori din Capitală, la fel de exigent ca şi titularizarea

Peste 1.100 de candidaţi au fost înscrişi în Capitală la concursul de suplinire care va fi organizat în 4 august, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.

340 afișări
Imaginea articolului Concursul pentru suplinitori din Capitală, la fel de exigent ca şi titularizarea

Concursul pentru suplinitori din Capitală, la fel de exigent ca şi titularizarea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Inspectorul general şcolar al Capitalei a precizat că la concurs vor participa 1.113 candidaţi, iar acesta va fi la fel de exigent ca şi titularizarea.

"Nu este nicio problemă ca şi concursul de suplinitor să fie un test scris. Concurenţii s-au pregătit pentru acest test, fie el oral sau scris. Cei care ştiau că vor susţine o probă orală şi au aflat că testul va fi scris nu se pot supăra, pentru că ei au învăţat oricum. La concursul din 4 august se pot înscrie candidaţii care nu au participat la concursul de titularizare sau care nu au promovat respectiva sesiune", a mai spus Cristian Alexandrescu.

Cadidaţii care au promovat concursul de titularizare cu medii între 5 şi 6,99 vor avea prioritate la repartizare. După ce aceştia vor fi repartizaţi vor urma candidaţii care vor promova concursul pentru suplinitori din 4 august, a explicat inspectorul general şcolar.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului încearcă să elimine orice tentativă de a intra în sistemul de educaţie a celor care nu pot obţine la un concurs minimum 5, de aceea a modificat structura concursului de suplinitor, înlocuind proba orală cu una scrisă.

"În anii precedenţi, erau candidaţi care la titularizare luau note de 3 şi 4, dar care promovau proba orală de la suplinire cu note de 7, 8 sau chiar mai mari", a explicat inspectorul general şcolar.

Concursul va avea loc în 4 august, în centrele constituite la nivel judeţean sau în Bucureşti. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere de supraveghere.

Subiectele vor fi elaborate de către Ministerul Educaţiei, la nivel naţional.

Persoanele care au fost eliminate la concursul din 13 iulie pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor putea participa la concurs .

Rezultatele vor fi afişate în 8 august, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 8-9 august. Rezultatele finale vor fi afişate în 11 august.

Orele rămase neocupate vor putea fi acoperite, prin plata cu ora, de către cadre didactice titulare din unitatea de învăţământ, cadre didactice asociate sau pensionate ori suplinitori calificaţi.

Pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie să obţină la acest concurs minim nota 5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici