CONDAMNAREA lui Adrian Năstase, în presa internaţională. Cum relatează AFP şi BBC despre sentinţa primită de fostul premier

Presa internaţională relatează despre condamnarea lui Adrian Năstase la patru ani de închisoare pentru acte de corupţie, reamintind că este a doua oară când fostul premier ajunge la închisoare, în contextul în care Uniunea Europeană monitorizează eforturile României în combaterea corupţiei.

9553 afișări
Imaginea articolului CONDAMNAREA lui Adrian Năstase, în presa internaţională. Cum relatează AFP şi BBC despre sentinţa primită de fostul premier

CONDAMNAREA lui Adrian Năstase, în presa internaţională. Cum relatează AFP şi BBC despre sentinţa primită de fostul premier (Imagine: captură bbc.co.uk)

"Fostul premier român Adrian Năstase a fost condamnat luni la patru ani de închisoare pentru corupţie şi şantaj, revenind după gratii la zece luni după ce a fost eliberat după o pedeapsă ispăşită într-un alt dosar. Domnul Năstase, în vârstă de 63 de ani, era acuzat că a luat mită în total 630.000 de euro, sub forma unor bunuri importate din China şi a unor lucrări neplătite la două dintre proprietăţile sale", comentează Agenţia France-Presse.

"Domnul Năstase era acuzat şi de şantaj la adresa unui fost consul al României la Hong Kong, Ioan Păun (...). Domnul Năstase a respins permanent acuzaţiile, afirmând că este victima unui proces politic", adaugă AFP, reamintind că "România face obiectul supravegherii de către Comisia Europeană în privinţa intensificării activităţilor de combatere a corupţiei".

"Instanţa supremă din România l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase la patru ani de închisoare pentru luare de mită", notează postul britanic BBC, amintind că fostul prim-ministru a încercat să se sinucidă în 2012 imediat după ce fusese condamnat într-un caz separat.

"Un fost premier al României a fost condamnat pentru acte de corupţie", titrează Agenţia Associated Press.

"Fostul premier român Adrian Năstase revine la închisoare", scrie publicaţia belgiană 7sur7.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, şi pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici