Condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimă, eliberat pentru că e obez şi fumător înrăit

Un bărbat de 35 de ani, Dimitri Firicano, condamnat în Italia la 30 de ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale, Erika Preti, cu 57 de lovituri de cuţit, este eliberat şi pus în arest la domiciliu, pentru că este obez şi fumător înrăit.

3466 afișări
Imaginea articolului Condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimă, eliberat pentru că e obez şi fumător înrăit

Dimitri Firicano se afla în închisoare pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 30 de ani de închisoare pentru că şi-a ucis iubita Erika Preti cu 57 de lovituri de cuţit, dar acum va fi eliberat şi va rămâne în arest la domiciliu pentru că este "obez şi fumător înrăit". Decizia vine de la un tribunal din Torino.

"Judecătorii au decis că trebuie să fie tratat", explică avocaţii.

Potrivit judecătorilor, cele 120 de kilograme pe care bărbatul le avea de când a intrat în penitenciar au ajuns la 200, ceea ce îi îngreunează mersul, la care se adaugă imposibilitatea de a urma un regim alimentar în închisoare, motiv pentru care riscă un accident cardiovascular care îi pune viaţa în pericol.

Potrivit instanţei de supraveghere, bucătăria penitenciarului nu reuşeşte să furnizeze mese cu conţinut scăzut de calorii deţinutului care, prin urmare, nu poate urma regimul alimentar care îi este indicat.

În plus, au subliniat judecătorii, detenţia în închisoarea Vallette din Torino este incompatibilă cu starea sa de sănătate şi din cauza prezenţei unor "bariere arhitecturale". Acasă, în schimb, el va putea beneficia de o îngrijire mai bună, asistat de rude şi prieteni.

„O decizie ruşinoasă”, a fost, potrivit Quotidiano Nazionale, reacţia lui Fabrizio Preti, tatăl victimei: „el în arest la domiciliu, noi ne plângem fiica în fiecare zi. Erika şi Dimitri se cunoşteau încă din adolescenţă. Ştiam că nu se simţea bine. Uneori avea schimbări de dispoziţie. Dar nimeni nu şi-ar fi putut imagina că se va transforma într-un monstru. A fost ca un fiu pentru noi”.

Cuplul se afla, în 2017, în vacanţă în nordul Sardiniei. După o ceartă izbucnite din motive mai mult decât banale, Firicano i-a aplicat aproape 60 de lovituri de cuţit lui Erika Preti, în vârstă de 28 de ani. Imediat după crimă, Firicano a respins acuzaţiile, spunând că a fost vorba despre o tentativă de jaf care a eşuat, însă după o lună s-a prezentat la procuratură pentru a mărturisi crima.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici