Condiţia lui Rafila pentru a distribui populaţiei pastile de iod

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că nu vor fi distribuite pastilele de iod fără campanie de informare, astfel încât să existe convingerea că toată lumea a înţeles despre ce e vorba. În continuare, medicii de familie nu vor să fie implicaţi, spune Rafila.

953 afișări
Imaginea articolului Condiţia lui Rafila pentru a distribui populaţiei pastile de iod

Condiţia lui Rafila pentru a distribui populaţiei pastile de iod

Rafila a spus, într-o conferinţă la Bacău, că doar după campania de informare vor fi distribuite pastilele de iod.

„Nu putem să facem distribuţia acestor comprimate fără să existe o campanie de informare a publicului privind modul de administrare şi utilizare: doar într-o situaţie în care - Doamne fereşte! - apare un incident care să presupună acest lucru. E un lucru foarte sensibil şi nu o să facem niciun fel de distribuţie până nu ne convingem că toată lumea ştie despre ce este vorba, pentru că administrarea intempestivă a acestor pastile poate să pună probleme”, a spus Rafila.

În cadrul campaniei de infirmare este realizată o „componentă vizuală” şi un flyer informativ, care va fi distribuit odată cu tabletele de iod.

Alexandru Rafila a mai spus că medicii de familie încă nu au fost convinşi să se implice în distribuirea iodului către pacienţii de pe liste, însă el spune că speră că aceştia vor accepta, în cele din urmă.

„Vă asigur că vom găsi cadrul legal care să facă posibilă distribuţia către cetăţeni. Şi vreau să vă mai spun un lucru: eu nu am avut nicio dispută cu medicii de familie. Dânşii mi-au spus doar punctul lor de vedere, am încercat să-l înţeleg, ne-au spus în mod foarte clar că ei consideră o chestiune birocratică distribuirea acestor pastile către pacienţii de pe propriile liste. Eu le-am spus – şi nu în spirit polemic – că eu consider că avem o responsabilitate, noi ca administratori ai sistemului de sănătate, pentru toţi pacienţii din România, dânşii pentru pacienţii de pe propriile liste. Eu nu cred că protejarea sănătăţii pacienţilor noştri este o chestiune birocratică. Mai rămâne să analizăm cu colegii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Vom găsi o soluţie şi eu cred că mulţi dintre medicii de familie vor reflecta şi vor deveni parteneri, nu ai noştri, ci ai pacienţilor de pe listele lor, în a-i ajuta să înţeleagă care este scopul acestei distribuiri, care nu trebuie în niciun fel să îngrijoreze populaţia”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafila,
iod,
pastilă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici