Condiţii de intrare în România, la graniţa cu Bulgaria. Documentele necesare, anunţate de MAE

  • Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri că autorităţile bulgare au revizuit condiţiile de intrare în ţară, în contextul pandemiei de Covid-19.
  • Astfel, românii vor putea intra în Bulgaria doar cu paşaportul sau cartea de identitate, fără alte documente.
  • Potrivit MAE, noile măsuri se aplică până la data de 31 iulie 2021.
40406 afișări
Imaginea articolului Condiţii de intrare în România, la graniţa cu Bulgaria. Documentele necesare, anunţate de MAE

Condiţii de intrare în România, la graniţa cu Bulgaria

Potrivit informaţiilor publicate de autorităţile bulgare, pe teritoriul Republicii Bulgaria se aplică sistemul de clasificare a statelor de provenienţă pe mai multe zone (verde, portocalie, roşie), în funcţie de gradul de răspândire a Covid-19 în aceste state. De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care a fost inclusă şi România.

„Astfel, persoanele care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepţia documentelor de călătorie (carte de identitate sau paşaport)”, a transmis MAE.

Mai multe informaţii cu privire la clasificarea statelor pe zone, respectiv condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din acele state, precum şi eventuale excepţii de la aceste măsuri pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe sau pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii din Republica Bulgaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici