Condiţiile în care mergi în vacanţă în Grecia. Năsui anunţă că, în câteva zile, se vor redeschide graniţele pentru turiştii români

Ministrul Economiei şi Turismului, Claudiu Năsui, a declarat că a vorbit luni cu ambasadoarea Greciei în România şi, din 16 aprilie, graniţele Greciei se vor redeschide pentru turiştii români, însă cu anumite condiţii: test PCR negativ sau certificat de vaccinare sau formular de localizare.

3820 afișări
Imaginea articolului Condiţiile în care mergi în vacanţă în Grecia. Năsui anunţă că, în câteva zile, se vor redeschide graniţele pentru turiştii români

Condiţiile în care mergi în vacanţă în Grecia şi avantajul vaccinării. Năsui anunţă că, în câteva zile, se vor redeschide graniţele pentru turişti

Claudiu Năsui a declarat, luni, la Antena 3, că a discutat cu ambasadoarea Greciei în România şi că, din 16 aprilie, se redeschide turismul în Grecia.

„Am discutat chiar astăzi (luni - n.r.) cu ambasadoarea Greciei în România şi, din 16 aprilie, graniţele Greciei se vor redeschide pentru turişti, evident, cu nişte condiţii. Şi acelea sunt: un formular de localizare - şi acela este uşor completabil pe internet - sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ. Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia, şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare”, afirmă Năsui.

Ministrul a precizat că dacă Grecia nu e pe lista galbenă a ţărilor cu rată mare de infectare cu SARS-CoV-2, românii nu vor avea probleme la revenirea în ţară.

„La momentul revenirii în ţară, (...) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă. Dacă totuşi este şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă. (...) Dacă nu are vaccinul şi a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a mai spus Năsui.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
năsui,
turism,
grecia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici