Conflictul Rusia-Occident, faza pe licenţe: Rusia boicotează Deutsche Welle, după ce postul RT a fost interzis în Germania

Administraţia Rusiei a anunţat, joi, retragerea licenţei de emisie Deutsche Welle, ca reacţie la interzicerea postului Russia Today (RT) pe teritoriul Germaniei, informează publicaţia Der Spiegel.

374 afișări
Imaginea articolului Conflictul Rusia-Occident, faza pe licenţe: Rusia boicotează Deutsche Welle, după ce postul RT a fost interzis în Germania

Conflictul Rusia-Occident, faza pe licenţe: Rusia boicotează Deutsche Welle, după ce postul RT a fost interzis în Germania

Autorităţile ruse au retras acreditările jurnaliştilor postului public german Deutsche Welle şi au anunţat oprirea emisiei. Ministerul rus de Externe a comunicat că deciziile au fost luate în contextul în care postul Deutsche Welle este o entitate sponsorizată din străinătate.

Anunţul Rusiei este o reacţie faţă de hotărârea Comisiei germane pentru Licenţe şi Supraveghere în domeniul Audiovizualului (ZAK) de a opri emisia postului public rus Russia Today (RT), invocând probleme birocratice. Autorităţile germane susţin că filiala germană a postului RT nu are nicio licenţă valabilă în spaţiul Uniunii Europene.

Conducerea postului RT admite că deţine o licenţă emisă de Serbia, dar argumentează că documentul este valabil în spaţiul Uniunii Europene. "Este o decizie total absurdă", a declarat Margarita Simonian, editor-şef al filialei germane a RT. "Este vorba despre un atac la adresa libertăţii de exprimare", a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Ca reacţie la decizia Rusiei de a opri emisia postului Deutsche Welle, Claudia Roth, secretar de stat în Ministerul Culturii de la Berlin, a cerut reducerea tensiunilor bilaterale. "Retragerea licenţei postului Deutsche Welle în Rusia şi închiderea redacţiei din Moscova sunt inacceptabile. Sunt necesare măsuri clare în sensul detensionării crizei", a afirmat Claudia Roth, conform publicaţiei Die Welt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
germania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici