Din dormitor, în laborator. Congelează-ţi ovocitele, dacă eşti o femeie de carieră şi vrei copil abia după vârsta de 35 de ani

  • Poţi apela la un donator de spermă pe care îl alegi în funcţie de cât de frumos şi deştept e, interese, carieră şi familie
  • După inseminare, şansele de a rămâne gravidă sunt de 33%
  • Este recomandat să îţi congelezi ovocitele la o vârstă cât mai fragedă
881 afișări
Imaginea articolului Din dormitor, în laborator. Congelează-ţi ovocitele, dacă eşti o femeie de carieră şi vrei copil abia după vârsta de 35 de ani

Congelează-ţi ovocitele, dacă eşti o femeie de carieră şi vrei copil abia după vârsta de 35 de ani

Apelează la un donator de spermă dacă a ta nu e bună. Află că îl poţi alege în funcţie de cât de frumos şi deştept e, cariera pe care o are şi familia din care se trage. Cu cât mai bun, cu atât mai scump. Genele copilului tău vor fi probabil daneze pentru că în România nu poţi deveni donator. Aici autorităţile consideră asta trafic de organe. Ca femeie, însă, este ceva ce poţi face şi în România. Congelează-ţi ovocitele, asta dacă acum te axezi pe carieră şi vrei copil abia când o să ai vreo 35 de ani sau mai mult.

Irina are 34 de ani şi este single. Îşi congelează ovocitele acum pentru când îl va întâlni pe Făt-Frumos.

 „Vârsta nu ne ajută pentru totdeauna şi sunt cumva la limita la care mai pot să fac lucrul ăsta. Iar în momentul de faţă, nu am altă variantă”, este mărturisirea Irinei.

Alex nu poate face copii, dar îşi doreşte mult. Zice că discuţia în cuplu a fost simplă şi să treacă de la idee, la fapte, nu a durat mai mult de o săptămână.

Info, pe scurt

  • Procedura de stimulare şi congelare a ovocitelor durează aproximativ doua săptămâni
  • Congelarea ovocitelor costă aproximativ 1500 de euro şi, ulterior, aproximativ 200 de euro pe an, cât timp ovocitele stau congelate
  • Daca ai nevoie de un donator de spermă, te va costa între 300 şi 1500 de euro, în funcţie de CV-ul donatorului

Alex, împreună cu soţia, a apelat la un donator de spermă: „Eu sunt un tip care am 1.90 înălţime, 80 de kilograme, sunt brunet, am ales tot la fel.”

„În general sunt paciente care s-au axat mai mult pe carieră, şi-au atins nişte obiective. Ideal ar fi ca această congelare să se facă la o vârstă cât mai fragedă, deci dacă putem să ne gândim undeva la 30 de ani”, a spus Chadi Muheidli, medic primar obstetrică-ginecologie.

Regula este să ţină ani de zile acele ovocite congelate. Rata de supravieţuire la decongelare e undeva la 60%. Toate centrele acreditate au posibilitatea să ţină aceste ovocite congelate.

„Există Programul Naţional de Fertilizare în vitro unde statul, în ultima perioadă, a trecut pragul de decontare la 10 mii de lei.

Există la nivel de Bucureşti şi mai sunt câteva oraşe […] unde primăria are un program propriu de decontare. Unde, de exemplu, la Primăria Bucureşti pragul de decontare pentru procedură e în jur de 9000 şi ceva şi încă 4000 de lei şi ceva pentru medicaţie.

La unii donatori se vede şi un CV, unul e profesor universitar, altul e sportiv de performanţă, altul e astronaut.”,  mai spus Chadi Muheidli, medic primar obstetrică-ginecologie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici