Congo: cadavrul unui chitarist cunoscut stă la morgă de şapte luni din cauza unor neînţelegeri

Cadavrul unui chitarist vedetă în Congo stă într-o morgă din capitala ţării de aproape şapte luni din cauza unor neînţelegeri dintre familie şi autorităţi.

300 afișări
Imaginea articolului Congo: cadavrul unui chitarist cunoscut stă la morgă de şapte luni din cauza unor neînţelegeri

Congo: cadavrul unui chitarist cunoscut stă la morgă de şapte luni din cauza unor neînţelegeri

Familia legendarului chitarist congolez Lokassa ya Mbongo spune că trece prin „durere insuportabilă” şi „umilire” în timp ce aşteaptă ajutorul guvernului pentru a-şi îngropa ruda.

Lokassa ya Mbongo, al cărui nume real este Denis Kasiya Lokassa, a murit în urmă cu aproape şapte luni, la vârsta de 77 de ani, din cauze medicale. Trupul lui Lokassa se află într-o morgă din capitala Kinshasa a Republicii Democratice Congo, după ce a fost adus din SUA, în conformitate cu dorinţa sa de a fi înmormântat în ţara natală.

Fiul său, André Marie Lokassa, a declarat pentru BBC că guvernul a promis că va ajuta la organizarea unei înmormântări „demne” de renumele vedetei. Familia a înaintat guvernului o solicitare pentru alocarea sumei de 75.000 de dolari pentru acoperirea costurilor cu înmormântarea. Cererea nu a fost încă aprobată.

„Este umilire”, a spus André Marie Lokassa.

Familia speră să facă înmormântarea până la jumătatea lunii octombrie, chiar dacă nu se va acorda ajutorul guvernamental, a mai spus Lokassa. Până în prezent, doar cheltuielile de la morgă sunt mai mari de 4.000 de dolari americani.

„Dacă lucrurile continuă să fie aşa, vom fi nevoiţi să aplicăm planul B”, a adăugat Lokassa.

O organizaţie locală a artiştilor a spus că disputele din cadrul familiei au dus la întârzierea de şapte luni. Autorităţile congoleze au refuzat să comenteze acuzaţiile rudelor chitaristului.

Lokassa ya Mbongo a fost unul dintre cei mai buni chitarişti din RD Congo. El şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale în capitala franceză, Paris. S-a mutat în SUA în 1996, unde a trăit până la moartea sa din luna martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cadavru,
lokassa,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici