Consilier ANAF, trimis în judecată după ce a luat mită de la administratorul unei firme

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unei inculpate, la data săvârşirii faptelor consilier la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru luare de mită.

331 afișări
Imaginea articolului Consilier ANAF, trimis în judecată după ce a luat mită de la administratorul unei firme

Potrivit DNA, în aceeaşi cauză, procurorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat, la data faptelor inspector principal la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Acesta ar fi recunoscut comiterea faptelor şi a fost de acord cu pedeapsa aplicată: trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani şi interzicerea, pe o perioadă de patru ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a unor drepturi.

În rechizitoriu se arată că în 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, cei doi ar fi primit suma de 2.500 lei de la administratorul unei firme.

Banii ar fi fost primiţi pentru ca, în raportul de inspecţie fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluţionării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptăţită la restituirea TVA în cuantumul solicitat.

Inspectorul i-ar fi promis omului de afaceri că îşi va exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Ilfov pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecţie fiscală aşa cum a fost întocmit.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici